Leo vil til Stabæk

DRAMMEN (Dagbladet): Tottenham-proff og landslagsspiller Øyvind Leonhardsen (30) har kjøpt hus et lite Leo-løp fra Nadderud Stadion i Bærum, og håper å spille Champions League med Stabæk når kontrakten hans med Tottenham går ut i 2003.

- Jeg har trent med Stabæk foran lørdagens landskamp i Ukraina og skal flytte til Bærum om to år. Huset jeg har kjøpt, ligger to minutter fra Nadderud. Jeg reiser ikke hjem fra Tottenham for å hvile, og spiller gjerne Champions League med Stabæk i 2003, sier Øyvind Leonhardsen til Dagbladet.

I Stabæk vil en Leo-overgang fra Tottenham bli vurdert alvorlig.

- Leo er en seriøs, hardt arbeidende proff med ferdigheter på et høyt nivå og et veldig sympatisk lynne. En slik profil vil vi gjerne knytte til oss. Jeg håper det blir aktuelt å få ham til klubben, sier Stabæk-formann Erik Loe.

Kanskje blir Jan Åge Fjørtoft (34) og Leo lagkamerater i Stabæk om to år, muligens avløser de hverandre. På landslaget er begge historiske. Mens Fjørtoft ble et av symbolene på landslagsframgangen under Drillo, er løpsmaskinen Leo også i ferd med å bli en av de store målgjørerne. Fjørtoft har kontrakt med Stabæk ut neste sesong, men er en seiglivet fotballspiller som sikkert kan gå igjen på banen både til 2004 og 2005.

- Jeg liker å spille for klubber med klare ambisjoner, og jeg er alltid villig til å gi alt.

Dessuten elsker jeg å angripe. Men jeg skulle ønske jeg var enda mer effektiv foran mål, sier Leo før lørdagens skjebnekamp foran øynene på 80000 til 90000 tilskuere i Kiev.

I treningslandskampen mot Bulgaria sist (2-1) scoret han begge de norske målene.

Optimist som han er, har han ennå ikke gitt opp VM-håpet.