«Leonard Messi og Ibramovic»

Navnetrøbbel for FIFA-president Sepp Blatter.

(Dagbladet): Man skulle tro at det å uttale navnene til noen av verdens mest kjente og beste fotballspillere var en enkel sak; spesielt hvis du er FIFA-president Sepp Blatter.

Sveitseren er for tiden i England, og var tilstede på en forelesning ved velkjente Oxford University fredag forrige uke, og som avslutning på det hele, fikk 77-åringen spørsmål fra personen som ledet seansen om hvem han personlig foretrekker av Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Blatter gliste bredt da spørsmålet kom, men studentene og de andre tilstedeværende ved universitetet gliste nok enda bredere når de fikk høre hva FIFA-presidenten svarte:

- Leonard Messi. Og Ronaldo. Og nå må du ta med Ibramovic også. Men du spør om Leonard Messi, Lionel. Leonard Messi og Ronaldo. De er begge eksepsjonelle spillere, men helt forskjellige. Fotball handler også om ulikhetene mellom stjernene, sa Blatter, som dermed presterte å si feil navn på både Lionel Messi og Zlatan Ibrahimovic.

Overrasket med imitasjon Etter den lille flausen, fortsatte Blatter å hylle Messi og Ronaldo.

Riktignok med et litt spesielt ordlag, og påfølgende imitasjon:

- Lionel Messi er en god gutt, som hver eneste far og mor vil ha hjemme. Han er en god mann. Han er rask, og overdriver ikke. Han spiller bra. Han danser på banen. Han er en snill mann. En god gutt. Det er derfor han blir så populær, og det er naturlig at han får mange stemmer ettersom han er en snill mann. Og han spiller bra og scorer mål, sa sveitseren, før han reiste seg opp for å etterligne Ronaldo, til stor begeistring for de fremmøtte:

- Den andre, det er noe annet. Den andre er som en general på banen, sa Blatter mens han marsjerte frem og tilbake på den lille scenen. En imitasjon som uten tvil kom overraskende på studentene i salen.

Blatter forsøkte så å forklare videre hva han syntes om Ronaldo.

 LEONARD?:  FIFA-presidenten er etter sigende ikke helt sikker på fornavnet til mannen som har blitt kåret til verdens beste fotballspiller fire år på rad. FOTO: EPA / ALBERTO ESTEVEZ
LEONARD?: FIFA-presidenten er etter sigende ikke helt sikker på fornavnet til mannen som har blitt kåret til verdens beste fotballspiller fire år på rad. FOTO: EPA / ALBERTO ESTEVEZ Vis mer

- Det er den andre siden av fotballen, og det er bra å ha slike generaler på banen. Det gir fotballen liv. Den ene har større regninger hos frisøren enn den andre, men det spiller ingen rolle.

- Februar? Januar? FIFA og France Football presenterte årets kandidater til Gullballen tidligere i dag, og den offisielle datoen vinneren skal presenteres, er 13. januar.

Det er tydeligvis litt for langt frem i tid for Blatter, for under forelesningen var det ganske åpenbart at den aldrende 77-åringen ikke hadde helt kontroll på hva som skal skje på nyåret.

- Jeg kan ikke si hvem som er best. Det blir en ny konkurranse i år. Den 2. Jeg tror det er den 11. februar. Februar? Januar? sa Blatter, før han kastet et blikk mot sine assistenter i salen, og forsøkte å fleipe vekk faktafeilene så godt han kunne.

- Det var en test for mitt team for å se om de følger med. Sover dere?

For ordens skyld: Som avslutning på det hele, sa Blatter til slutt følgende om det store spørsmålet:

- Publikum får velge. Jeg liker begge to, men foretrekker Messi.

 IBRAMOVICH?:  - Hva var det du kalte meg, Sepp Blatter? FOTO: REUTERS / Francois Lenoir
IBRAMOVICH?: - Hva var det du kalte meg, Sepp Blatter? FOTO: REUTERS / Francois Lenoir Vis mer