Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Leonhardsen: - Tror på Wembley-finale

Liverpool- Middlesbrough 2- 1. Øyvind Leonhardsen løp seg i gårsdagens semifinale i ligacupen mer enn halvveis inn på Wembley-graset. - Tidligere har jeg bare varma opp der med landslaget, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med returkampen på Riverside 18. februar som siste hinder, ligger alt til rette for at Leo får oppleve suset fra 80 000 på ærverdige Wembley for første gang i ligacup-finalen 29. mars.

- Jeg har nesten ikke rukket å tenke på det. Men jeg har stor tro på at vi klarer dette nå. Kjempeartig, sier Leo.

De rødkledde vant i går sin sjette kamp på sju forsøk (uavgjort 0-0 mot Leicester i den sjuende). Manager Roy Evans brukte samme førsteellever for femte gang på rad - inkludert Øyvind Leonhardsen. Stig Inge Bjørnebye og Bjørn Tore Kvarme så kampen fra tribunen.

- Ukomfortabel

Leo har en tilsynelatende urokkelig plass på laget. Men gårsdagens arbeidsøkt innebar en forflytning fra høyreflanke til venstreflanke for Drillos' løpsmaskin.

- Det likte jeg ikke, sier han, til tross for at Leo fra før er mest vant med venstresida:

- Jeg er ukomfortabel med å bli flyttet rundt på laget. Blir liksom vanskelig å tilpasse seg. Det er ingen unnskyldning, men jeg føler at jeg kommer i posisjoner på banen jeg ikke liker å komme i, sier han.

På landslaget kommer Leonhardsens gjennombruddsløp like sikkert som amen i kjerka. Ikke slik i Liverpool-trøya:

- Jeg har aldri vært typen til å drible og slå innover, sier han.

Fowler-scoring

For Roy Evans ble gårsdagens seier en triumf han delte mer med Robbie Fowler enn noen annen. Den siste uka har Fowler mottatt store mengder pepper etter tilnærmet måltørke i flere uker. Før gårsdagens match hadde han ikke mer enn en scoring på seks kamper. I siste hjemmekamp mot Newcastle måtte Fowler tåle piping fra fansen på Anfield Road - like mye på grunn av det påståtte lønnskravet på 50 000 pund i uka (613500 kroner) som måltørken.

- De peip i denne kampen også, forteller Leo.

For Evans brukte Fowlers 19 scoringer på de 23 siste ligacup-kampene som argument, og ga Fowler betingelsesløs tillit også i går. Etter 82 minutter banket Fowler inn vinnermålet, og hetsen forstummet.

- Viktig for sjøltilliten hans, sier Leo, som sjøl bommet grovt for blank goal fra fem meter 20 minutter før slutt.
- Jeg kom i ubalanse. Ergerlig, sier han til Dagbladet.

  • I kveld spilles den andre semifinalen i ligacupen mellom Arsenal og Chelsea. Kampen sendes klokka 21.00 på TV3.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!