Leonhardsen: -Burde scoret

Øyvind Leonhardsen var brukbart fornøyd med comebacket på det norske landslaget, men irritert over skuddet som traff stanga kvarteret før slutt. - Det gikk greit, men jeg burde ha satt den sjansen, sier Tottenham-spilleren til Dagbladet.no.

Leonhardsen startet som venstre kantspiller mot Armenia, og var en av Norges beste spillere i en ellers svak kamp. Med sin utrettelige jobbing var han en konstant trussel mot Armenias forsvar.

- Jeg er brukbart fornøyd med innsatsen, men skuffet over resultatet, sier Leonardsen som egne prestasjoner.

Allerede etter ni minutter var han nær scoring da en pasning fra Ole Gunnar Solskjær sendte Tottenham-spilleren helt fri på venstrekanten. Fra skrått hold gikk avslutningen like utenfor lengste stolpe.

- Vi var veldig nær seier, og bør vinne når vi skaper så mye. Selv hadde jeg to sjanser, men traff feil med venstrebeinet begge ganger. Hadde jeg fått de sjansene på høyra tror jeg det ville blitt scoring, sier midtbanespilleren.

Til tross for tapet var han glad for å være tilbake på landslaget etter nærmere ett års fravær.

- Det er godt å være tilbake! Landslaget har vært en ekstra motivasjon for meg mens jeg har vært skadd, sier Leonhardsen.

Dårlig rytme

Etter en frisk innledning ble både Leonhardsen, og Norge gradvis dårligere fram mot pause. Det fikse kombinasjonsspillet på midtbanen ble erstattet av mange lange baller, og Norge slet med å skape sjanser mot et defensivt armensk lag.

- Armenia la seg dypt og var veldig aggressive i presset. Det førte til at vi mistet rytmen i angrepsspillet. Istedet for å spille gjennom midtbanen slo vi lange baller frem mot spissene, sier Leonhardsen.

Han tror ikke overgangen fra fem til fire mann på midtbanen hadde noen betydning for det svake spillet.

- Jeg synes det er greit at vi forsøker å utnytte det potensialet vi har i laget ved å spille med to spisser. Det var ikke derfor vi mistet flyten, sier Tottenham-spilleren.

Best som indreløper

Det er likevel ingen hemmelighet at Leonhardsen trives best som indreløper i en midtbanefemmer.

- Jeg mener selv jeg er best som indreløper i 4-5-1, eller som en av tre i en 4-3-3 formasjon. Jeg har imidlertid spilt kant i England i flere sesonger, så jeg behersker også den posisjonen. Semb får bruke meg der han mener det er best for laget, sier han.

I andre omgang fikk han da også sjansen sentralt da Nils Johan Semb valgte å legge om til 4-3-3, med Iversen som ekstra mann på topp. Det medførte en kanonade fra det norske laget i sluttminuttene.

- Vi var veldig nær scoring på slutten, men av og til er det sånn at centimeterne ikke er på vår side, avslutter en skuffet Øyvind Leonhardsen.

lars.erik.pedersen@dagbladet.no