Leppeleser gjør at Löw vil passe språket sitt i fremtiden

- Jeg har brukt noen ganske stygge ord.

VIL TIE I FREMTIDEN: En leppeleser som skriver hva Joachim Löw sier under kampene i EM får Tysklands landslagssjef til å roe språkbruken. Foto: REUTERS/Thomas Bohlen/NTB scanpix
VIL TIE I FREMTIDEN: En leppeleser som skriver hva Joachim Löw sier under kampene i EM får Tysklands landslagssjef til å roe språkbruken. Foto: REUTERS/Thomas Bohlen/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tysklands landslagssjef Joachim Löw vil passe språket sitt på sidelinjen etter at en leppeleser har begynt å tvitre alt som blir sagt.

Titusenvis av mennesker følger alt Julia Probst (30) skriver på sin twitterkonto EinAugenschmaus (en fest for øynene). Hun sitter foran TV under kampene i fotball-EM og leser seg til hva spillere og trenere sier (eller roper) når de er i nærbilde.

- Jeg har brukt noen ganske stygge ord, jeg må innrømme det. Jeg må nok passe på litt og prøve å bruke andre ord i framtiden, sa Löw da han fikk vite om Probsts aktiviteter.

Så veldig ille er ikke uttrykkene som er tvitret, men leppeleseren har viderebrakt en del bannord når Löw uttrykker misnøye med spillere som for eksempel mister ballen i ugunstige situasjonene.

Probst har vært døv hele livet, og vanligvis blogger hun om funksjonshemmede menneskers rettigheter og utfordringer.

- Hele familien min er hørende. Derfor vokste jeg opp i et hjem hvor det ble snakket, og jeg lærte tidlig å lese på leppene, sier hun.

- Jeg synes ikke det er nødvendig at Löw eller spillerne skal legge bånd på seg. De banner ikke spesielt mye. Det er heller ikke alt jeg får med meg. Noen ganger kan dialekten gjøre det vanskelig, noen ganger er ikke bildet klart nok, legger hun til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer