Leppeleser gjør at Löw vil passe språket sitt i fremtiden

- Jeg har brukt noen ganske stygge ord.

VIL TIE I FREMTIDEN: En leppeleser som skriver hva Joachim Löw sier under kampene i EM får Tysklands landslagssjef til å roe språkbruken. Foto: REUTERS/Thomas Bohlen/NTB scanpix
VIL TIE I FREMTIDEN: En leppeleser som skriver hva Joachim Löw sier under kampene i EM får Tysklands landslagssjef til å roe språkbruken. Foto: REUTERS/Thomas Bohlen/NTB scanpixVis mer

Tysklands landslagssjef Joachim Löw vil passe språket sitt på sidelinjen etter at en leppeleser har begynt å tvitre alt som blir sagt.

Titusenvis av mennesker følger alt Julia Probst (30) skriver på sin twitterkonto EinAugenschmaus (en fest for øynene). Hun sitter foran TV under kampene i fotball-EM og leser seg til hva spillere og trenere sier (eller roper) når de er i nærbilde.

- Jeg har brukt noen ganske stygge ord, jeg må innrømme det. Jeg må nok passe på litt og prøve å bruke andre ord i framtiden, sa Löw da han fikk vite om Probsts aktiviteter.

Så veldig ille er ikke uttrykkene som er tvitret, men leppeleseren har viderebrakt en del bannord når Löw uttrykker misnøye med spillere som for eksempel mister ballen i ugunstige situasjonene.

Probst har vært døv hele livet, og vanligvis blogger hun om funksjonshemmede menneskers rettigheter og utfordringer.

- Hele familien min er hørende. Derfor vokste jeg opp i et hjem hvor det ble snakket, og jeg lærte tidlig å lese på leppene, sier hun.

- Jeg synes ikke det er nødvendig at Löw eller spillerne skal legge bånd på seg. De banner ikke spesielt mye. Det er heller ikke alt jeg får med meg. Noen ganger kan dialekten gjøre det vanskelig, noen ganger er ikke bildet klart nok, legger hun til.

(NTB)