L'Equipe: - Straffen var udiskutabel

AIX-EN-PROVENCE (NTB): Etter enstemmig å ha beskrevet straffesituasjonen som ga Norge 2-1-seier over Brasil som «innbilt», lot også fransk presse seg overbevise av de svenske tv-bildene. - Straffen var udiskutabel, skrev den store sportsavisa L'Equipe idag.

Avisa trykker situasjonen i fire bilder, tatt fra svensk tvs kamerateam bak mål. - Bildene er uomtvistelige. I strid med det som er skrevet (også i våre spalter) hadde den amerikanske dommeren rett da han ga Norge straffe, skriver avisa.

Internasjonal presse har i flere dager gitt et inntrykk av at Norges seier skyldtes en feilaktig dommeravgjørelse. Bildene av Junior Baiano som med et fast grep i Flos trøye bringer nordmannen ut av balanse slik at han faller, har rettet opp det inntrykket.

Men den brasilianske midtstopperen, som hadde blitt lurt av Flo gang på gang helt til han ikke så annen utvei enn ulovlige knep, vil ikke gå med på at dommeren gjorde rett.

- Dersom man skal dømme for slik trøyetrekking, blir det 500 straffespark i hver kamp, sa han torsdag i Brasils VM-leir i Ozoir-la-Ferriere.

(NTB)