GLADE GUTTER: Håndballgutta er klare for VM-finale og feiret med dette bildet på Instagram. Skal vi tyde bildet var spesielt én mann mer tørst enn resten etter bragden i Hamburg. Skjermdump: Håndballandslagene / Espenliehansen på Instagram
GLADE GUTTER: Håndballgutta er klare for VM-finale og feiret med dette bildet på Instagram. Skal vi tyde bildet var spesielt én mann mer tørst enn resten etter bragden i Hamburg. Skjermdump: Håndballandslagene / Espenliehansen på InstagramVis mer

Alle skjuler ølflaska, bortsett fra én:

Ler av avsløring etter VM-bragden i Tyskland

Håndballheltene fikk nyte tysk øl-tradisjon.

  • Danmark - Norge, kl. 17.30

HERNING (Dagbladet): Håndballgutta er et lag i medvind og beseiret et råsterkt tysk lag i går kveld.

Den norske taktikken fungerte og en heroisk laginnsats sørget for en ny VM-finale for hele Norges håndballhelter.

TØRST?: Harald Reinkind etter Tyskland-kampen. Det er tradisjon med ei ølkasse i garderoben etter kamper på tysk jord. Skjermdump: Håndballforbundet
TØRST?: Harald Reinkind etter Tyskland-kampen. Det er tradisjon med ei ølkasse i garderoben etter kamper på tysk jord. Skjermdump: Håndballforbundet Vis mer

Og fansen fikk et innblikk bak kulissene etter bragden i Hamburg. I jubelrusen ble det publisert et bilde fra garderoben inne i gigantiske Barclaycard Arena med plass til nesten 13 000 tilskuere.

Bildet - som er publisert på håndballguttas Instagram-konto og hos flere av landslagsstjernene - viser hele laget i herlig omfavnelse.

Men observante seere legger merke til en spesiell detalj helt til venstre i bildet. Tyskland-proff og Kiel-spiller Harald Reinkind (26) smiler bredt med ei flaske i høyre hånd.

Mange håndballfans undrer nok om det er norsk styrkedrikk som er avslørt - men Harald Reinkind selv kan forklare hva innholdet er.

- Dette er Tyskland, vet du, sier Reinkind til Dagbladet når han får se bildet på nytt.

- Det er ei flaske med pils. Når jeg ser på bildet, så er det tydelig at jeg er dårligst av alle på laget til å skjule flaska, sier Reinkind og ler.

- Er det vanlig med øl i garderoben etter kamp?

- I Tyskland får vi alltid ei kasse med øl i garderoben etter kamp. Det gjelder både på hjemmebane og bortebane. Det er jo ikke alltid vi drikker, men ølkassa står tilgjengelig, sier Reinkind til Dagbladet.

Norge har spilte alle sine innledende VM-kamper i den danske innlandsbyen Herning med rundt 50 000 innbyggere. Til semifinalen måtte landslaget en svipptur til Hamburg for å møte Tyskland, før de igjen reiste til Herning der finalen spilles i storstuen Boxen i morgen.

Reinkind avslører at det bare er etter semifinalen at det norske laget har fått servert øl i garderoben. Grunnen er: Det er den eneste kampen Norge har spilt på tysk jord.

- I Bundesliga står det alltid ei kasse med øl klar etter seriekamper. Slik er det ikke i de fleste andre land. I Herning har vi ikke fått det, for eksempel, sier Kiel-proffen.

- I Kiel får vi ikke alltid lov til å ta en øl etter kamp, selv om det står ei full kasse i garderoben. Det varierer litt. Det handler vel om kulturen i Tyskland, sier Reinkind.

Seierspils

Bergenseren var uansett den eneste som ble «avslørt» på garderobebildet med en seiersøl i hånda.

Norske lagkamerater bryter ut i latter når de blir oppmerksomme på Reinkind posering.

- Haha. Vi var jo i Tyskland, så der er det lov. Det var kanskje ikke helt taktisk av Reinkind ... Vi sitter aldri i garderoben og drikker oss sørpe fulle. En seierspils etter Tyskland-kampen er lov, sier Magnus Abelvik Rød til Dagbladet.

Hos Bundesliga-leder Flensburg er Rød heller ikke ukjent med øl i garderoben.

- Hos oss står det alltid to kasser i garderoben. Det er selvsagt valgfritt, om du vil ta ei flaske, sier Rød.

Champis-Sagosen

Sander Sagosen spiller i franske Paris Saint-Germain og er ikke like vant til den tyske tradisjonen. Han bare flirer av lagbildet.

- He-he. Reinkind byr på seg selv. I Tyskland er det tradisjon med en øl, og det er lov å ta seg ei flaske etter seier i semfinalen. Det blir garantert ei flaske øl dersom vi slår Danmark i finalen, sier Sander Sagosen til Dagbladet og ler.

Frankrike-proffen er derimot rask med å korrigere seg selv.

- Forresten. Etter Danmark-kampen blir det champagne, sier Sagosen med postadresse i Paris.

Danmark - Norge har avkast klokka 17.30 søndag. Champagne eller gravøl står på menyen etterpå.