Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ler av oppkast-unnskyldning til skiskytter-rival

Skiskytter Anton Pantov straffes knallhardt for alkoholovertredelse. Forklaringen hans får svenske Jesper Nelin til å le.

LER AV FORKLARING: Svenske Jesper Nelin mener straffen til Anton Pantov er streng, men ler av forklaringen på hvorfor han kastet opp.
Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
LER AV FORKLARING: Svenske Jesper Nelin mener straffen til Anton Pantov er streng, men ler av forklaringen på hvorfor han kastet opp. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

Skiskytter Anton Pantov var en av ni utøvere fra Kasakhstan som i 2018 ble suspendert på grunn av mistanke om brudd på antidopingreglementet. I høst ble han frikjent.

Nå skal 28-åringen likevel være i hardt vær. Sammen med tre andre skiskyttere, får han nå streng straff for å ha vært beruset i landslagssammenheng.

Timur Kuts, Vladislav Vitenko og Roman Yeremin utestenges i ett år for brudd på reglene, mens Pantov får fire år, fordi det er andre gang det skal ha skjedd, ifølge svenske Aftonbladet.

- Vi har nulltoleranse for slik oppførsel. Disse skiskytterne vil gi landet vårt et dårlig rykte, sier lederen for skiskytterforbundet, Yermek Kizatov.

Akkurat hva som skjedde i tyske Obertilliach 29. januar er usikkert, men forklaringen til personalet på hotellet hvor utøverne bodde og Pantov samsvarer ikke. Pantov har selv lagt ut det som skal være hotellets formelle klage til landslaget på Instagram. Han benekter det de mener har skjedd.

Det skal blant annet ha blitt sagt at utøverne «spydde over en hel vegg», men Pantov mener han kastet opp i toalettet, og ikke fordi han var beruset, men fordi han sliter med akklimatisering i høyden.

Hotellpersonalet mener utøverne lagde bråk i gangene på nattetid, mens Pantov mener de la seg klokka 23.00. Hotellpersonalet mener også at ting ble ødelagt, noe Pantov mener han ikke kjente til.

Den lange straffen på fire år får imidlertid flere til å reagere. For å dra en sammenlikning: Fire år er like lang straff du kan få for å bli tatt for bruk av EPO.

- Fire år virker jo ekstremt hardt for en fest. Det virker som det er mer enn en fest som ligger bak det, sier den svenske skiskytteren Jesper Nelin til Aftonbladet.

Og om Pantovs forklaring til at han kastet opp på grunn av høyden, sier Nelin:

- Haha. Bra forsøk.