Ler av romanserykter

Norske Kristin G. Andresen (46) blir hengt ut i britiske The Sun. Avisa mener hun pleiet nærkontakt med landslagstrener Sven-Göran Eriksson under en middag i Sverige.

The Sun trykker bildene av «Svennis» sammen med to kvinner under en middag i Båstad i Sverige i forrige uke, blant dem den norske milliardærfruen. Avisa, som er den mestselgende dagsavisa i Storbritannia, mener at bildene vil opprøre Erikssons kjæreste Nancy Dell'Ollio. I kjent The Sun-stil blir en anonym kilde ved restauranten sitert på at Eriksson trivdes svært godt i selskap med de to kvinnene.

Kristin Andresen, som er gift med milliardæren Johan Andresen jr, ler av hele artikkelen.

- Jeg synes virkelig synd på Sven-Göran Eriksson. Han kan ikke ta seg et glass vin uten å bli hengt ut. Alt foregikk i sømmelige former. Dette var en formell middag med ti mennesker rundt bordet, sier Andresen til Dagbladet.

Invitert på middag

Hun forteller at det var en rolig middag med venner hvor den engelske landslagstreneren var invitert. Andresen var invitert ut av IMG-sjef Lars Sternmarker, som er en gammel venn. Selskapet IMG er manager for den populære fotballtreneren, som de siste dagene har vært på besøk i den svenske byen Båstad. Sist helg var det en stor tennisturnering i byen, hvor alle svenske kjendiser som kan krype å gå var til stede.

- Jeg har den siste uka vært på jobb i Sverige. Jeg har solgt Moltex-tekstiler, som jeg har agenturet på til svenske hoteller, sier Andresen, som tidligere har vært bosatt i Båstad og har mange venner der.

- Merkelig

- Vi satt og hygget oss og tok et par glass vin. Ingen visste at det ble tatt bilder. Det er merkelig at man kan bli hengt ut på denne måten. Man får liten respekt for engelske aviser, sier Andresen, som har gitt Dagbladet tillatelse til å trykke bildene.

Hun forteller at Eriksson har ringt og bedt om unnskyldning for at hennes navn er blitt trukket inn i saken. Bildene ble tatt på luksusrestauranten Sand fredag og ble publisert i svenske aviser dagen etter. Siden har engelske aviser vært på jakt etter den norske kvinnen. I de svenske avisene ble det lagt liten vekt på bildene fra restauranten. De konsentrerer seg mer om at «Svennis» tok den svenske kystbyen med storm, og omtaler ham som konge. Men The Sun velger en annen vinkling på sin historie.

- Sven-Göran Eriksson trivdes med å bli punktmarkert av en brunette og en blondine, skriver The Sun i sin artikkel.

- Man blir nesten helt målløs av en slik artikkel. Blondinens mann var min bordkavaler. Til tross for at det var ti mennesker rundt bordet, velger The Sun kun å fokusere på to av gjestene. Det at man klipper til et bilde er det jeg reagerer mest på, sier Kristin Andresen.

IKKE NOE TULL: Kristin G. Andresen (46) på middag med Sven-Göran Eriksson (i midten). Til venstre venninnen Ylva, som er gift med hotellkongen Bicky Chakraborty. Han eier Elite Hotels i Sverige.