Norsk kritikk av Russlands taktikk

Ler av russernes taktikk: - De er dumme som brød

Hans Christer Holund skjønte lite av hva russerne holdt på med underveis i dagens løp.

LER: Hans Christer Holund skjønte lite av hva russerne holdt på med underveis i dagens løp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LER: Hans Christer Holund skjønte lite av hva russerne holdt på med underveis i dagens løp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Sergej Ustjugov var nummer to i sammendraget før dagens etappe av Tour de Ski, og ble sett på som Johannes Høsflot Klæbos kanskje aller største utfordrer.

Og russeren markerte seg positivt underveis i løpet i Val di Fiemme, hvor han ledet etter fem kilometer. Etter hvert begynte imidlertid den rutinerte løperen å få det tøft og 2,5 kilometer før mål hadde han havnet nesten 20 sekunder bak Klæbo og co. I mål var den norske 22-åringen 42 sekunder foran Ustjugov, og kunne strekke armene i været etter å ha økt luka i sammendraget.

Før søndagens avgjørende etappe er han hele ett minutt og 21 sekunder foran Ustjugov, som fremdeles er nærmeste utfordrer.

Det som imidlertid vekker oppsikt er den manglende hjelpen russeren fikk fra sine landsmenn da han begynte å slippe tetfeltet.

- Det er morsomt

For da Ustjugov ikke lenger klarte å henge med, var det de andre russerne, og ikke Klæbo og nordmennene, som satte fart i front.

- De er dumme som brød, da. Vi får høre på sisterunden at Ustjugov slipper og da bare kommer det fire russere opp i tett og «boom!». Jeg måtte bare le inni meg, selv om jeg var sliten, forteller Hans Christer Holund til Dagbladet. Han endte som nummer sju i mål, 13 sekunder bak Klæbo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer