Russisk suksess Tokyo-OL

Ler av straffen

Utestengte Russland var liksom ikke med i OL. Likevel fikk de en haug av medaljer og ble nummer fem.

HYGGELIG TOPPIDRETT: Det var trivelig i stavkonkurransen mellom russiske Anzhelinka Sidorova (til høyre) og konkurrentene Holy Bradshaw (Storbritania) og gullvinner Katie Nadjott (USA) Slik er det dessverre ikke alltid. Derfor er det dumt at russerne nå kan le av straffen de liksom fikk fra resten av idrettsverdenen. REUTERS/Andrew Boyers
HYGGELIG TOPPIDRETT: Det var trivelig i stavkonkurransen mellom russiske Anzhelinka Sidorova (til høyre) og konkurrentene Holy Bradshaw (Storbritania) og gullvinner Katie Nadjott (USA) Slik er det dessverre ikke alltid. Derfor er det dumt at russerne nå kan le av straffen de liksom fikk fra resten av idrettsverdenen. REUTERS/Andrew Boyers Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MIDT under lengdekonkurransen for noen dager siden, måtte russiske Darija Klishina gi opp OL-drømmen sin:

- En muskel er helt dratt av, sa hun, og så ble Darija kjørt ut av Tokoyo-lekene i rullestol.

I fem år etter avsløringen av den russiske statssvindelen i olympisk idrett har hun vært frontfiguren for verdensidrettens oppgjør med dette jukset.

Under Rio-OL var Darija Klishina eneste russer som fikk lov å være med inne på friidrettsstadion. Denne gangen var det ti utøvere med russisk pass som slapp gjennom den strenge kontrollen til World Athletics.

Men friidretten har vært unntaket. Nesten all annen idrett har gitt blaffen i å følge opp det som var ment å være en streng staff mot Putins regime:

  • I Tokyo har over 330 russere konkurrert under nøytralt flagg, og sørget for at Russland overraskende ble nummer fem totalt på medaljestatistikken bare slått av USA, Kina, Storbritannia og Japan.

Ikke rart at russerne til slutt kan le av de internasjonale straffetiltakene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer