Kvartfinale Frankrike-VM 2019: Norge-England

Ler jentene sist, blir det medalje

England er det siste hinderet på veien til fotballjentenes drøm om to kamper for VM-medalje. Det er nesten ikke til å tro.

HAR TRUA: Det er ingenting i Martin Sjögrens tankesett som ikke tilsier at Norge slår England. Sånn er det for jentene også. Det har skjedd noe alvrlig godt med Norge kvinner A her i Frankrike. Det kan ta dem til Lyon og kampene om VM-medaljene. Foto: NTB/Scanpix
HAR TRUA: Det er ingenting i Martin Sjögrens tankesett som ikke tilsier at Norge slår England. Sånn er det for jentene også. Det har skjedd noe alvrlig godt med Norge kvinner A her i Frankrike. Det kan ta dem til Lyon og kampene om VM-medaljene. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Norge-England TV2 i kveld kl. 21.00

LE HAVRE (Dagbladet): Det er ikke all møkka i sosiale medier som er bærende for den smule skepsisen Norge kvinner A tok med seg hit til Frankrike. Det er mest fakta.

MENS FOTBALLJENTENE HELE tiden har snakket om VM-medalje, har de fleste på utsida av Martin Sjögrens stadig mer framgangsrike lag valgt en mer forsiktig tilnærming til mulighetene i Frankrike. Kan hende vi ikke vet hva det vil si å være sterkere sammen. Kan hende vi ikke evner å få hodene våre rundt hva det vil si å bli sterkere sammen. For selv om det fotballmessige ikke er like bra som resultatene og kvartfinalen tilsier, du må nesten være på innsida for å si at jentene har gjort et spillemessig fantastisk mesterskap, så er det ikke det dette handler om.

I mesterskap er greia å gå videre.

Norge har så langt i VM gjort det to ganger.

DET VAR IKKE mye som pekte i retning av en semifinale før avreisen til mesterskapet. Så kom effektivitetens omgang i åpningskampen mot Nigeria. Norge scoret tre ganger på to og en halv målsjanse. Det utgjorde forskjellen. Laget som scoret null mål på tre EM-kamper i 2017 var plutselig i flytsonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer