Lerkendal reiste seg for sin nye helt

I første omgang var han nærmest usynlig. Men i andre omgang scoret debutanten Besart Berisha to mål da RBK slo Molde 3-1 på Lerkendal.

Rosenborg - Molde 3-1

LERKENDAL(Dagbladet.no): Med seier på Lerkendal ville blåtrøyene fra Rosenes by passere trønderne på tabellen. To poeng skilte de to nokså ustabile lagene før kveldens såkalte hatoppgjør.

Hjemmelaget, som sto med hele tre tap på de fire siste seriekampene, startet kampen best og tok tidlig kommandoen på Lerkendal.

Marek Sapara hadde muligheten til å gi Rosenborg en tidlig ledelse allerede etter fire minutter spill. Roar Strand kom fri på høyrekanten og slo inn mot slovaken som alene med keeper satte ballen himmelhøyt over mål.

Tidlig Iversen-scoring

16.393 tilskuere fikk se trønderne fortsette presset, og ni minutter ut i kampen rullet Miller og Sapara fint opp på venstrekanten, og sistnevnte fikk slått et perfekt innlegg som havnet på en nærmest umarkert Steffen Iversen, som headet ballen i mål bak en sjanseløs Jan Kjell Larsen. 1-0 til Rosenborg.

Molde, som spilte 0-0 mot rivalen Aalesund sist, slet lenge med å komme inn i kampen og det var mye som ikke stemte for de blå.

Men etter en halvtimes tid kom de mer inn i kampen og jaget utlikningen.

DRØMMEDEBUT: Med to mål mot erkerival Molde fikk Besart Berisha vist seg fram på aller beste måte foran Lerkendal-publikummet. Rosenborg vant 3-1. Foto: SCANPIX
DRØMMEDEBUT: Med to mål mot erkerival Molde fikk Besart Berisha vist seg fram på aller beste måte foran Lerkendal-publikummet. Rosenborg vant 3-1. Foto: SCANPIX Vis mer

Det senegalesiske spissparet Mame og Pape Diouf var meget synlige, men slet med å komme til de helt store avslutningene. Et par skumle frisparkforsøk fra Jose Mota fra 20 meter var det nærmeste gjestene kom en utlikning i den første omgangen.

Berisha-show

I første omgang var han nærmest anonym, men den andre omgangen skulle bli langt bedre for Rosenborgs debutant Besart Berisha. Etter 53 minutter spill kom Marek Sapara fri på høyrekanten og slo perfekt inn til nettopp Berisha, som enkelt kunne sette ballen i mål. 2-0.

Bare minutter senere fikk albaneren sitt andre for dagen. Fra 20 meter klinket han til og idet ballen traff en Molde-spiller endret den retning og spratt over keeper Jan Kjell Larsen og i mål. 3-0 til Rosenborg, og for en debut for Berisha!

- Det er en drøm. Jeg er veldig fornøyd med denne kampen, og laget har vært svært hjelpsomme og tatt godt imot meg, sier han til TV 2.

Han ble kåret til banens beste spiller av seerne, og gliste bredt da han fikk se den første scoringen sin i reprise.

- He-he, det ser bra ut. Det andre målet hadde jeg litt flaks med. Men det må du ha i fotball, sier han. 

Samme mann satte også ballen i mål for tredje gang etter en time spilt, men målet ble avvinket for offside, og det ble dermed ingen hat-trick for debutanten. Men to mål er heller ikke dårlig i debuten!

Lerkendal reiste seg for sin nye helt

Rosenborg fortsatte å trykke på etter den tredje scoringen og hadde full kontroll. Molde skapte lite, men i det 83. spilleminutt pyntet de på resultatet. Etter en Molde-corner ble det markeringssvikt i RBK-forsvaret og innbytter Rune Ertsås skøt ballen via Lago og i nettaket. Dermed ble det 3-1 på Lerkendal, en full fortjent Rosenborg-seier.

<B>FIKK STÅENDE APPLAUS:</B> Da Berisha ble byttet ut i 2. omgang, reise publikum seg og klappet albaneren av banen.
<B>KJØRTE OVER MOLDE:</B> Marek Sapara var toneangivende da Rosenborg gjorde kort prosess med laget fra Rosenes by.