Lersveen trakk seg fra«FotballXtra»

TV2s «FotballXtra» starter opp igjen søndag - men uten sitt faste anker Ernst A. Lersveen (49) i studio. - Det er riktig at jeg har trukket meg, men ellers har jeg lite å si om saken, sier Lersveen til Dagbladet.

Den populære fotballkommentatoren forteller at han ikke kan være Ole Brumm hele året. Men ifølge Se og Hør skal Lersveen ha trukket seg fra programlederjobben i «FotballXtra» fordi han skal ha fått kritikk fra TV2-ledelsen etter å ha jobbet for mye under Salt Lake City-OL. Og dermed tjent for mye.

- Jeg har ingen kommentar verken til OL eller overtid, sier Lersveen.

Gleder seg

Han bedyrer at det er helt udramatisk at han ikke skal lede «FotballXtra» fra søndag.

- Jeg gleder meg som en unge til å kommentere kampen Molde- Brann lørdag kveld, og å være reporter på Vålerenga- Bodø/Glimt søndag, sier Lersveen.

Sportssjef i TV2 Bjørn Taalesen understreker at oppgavene i TV-kanalen bare blir flere, og da må andre personer også ta del i dem for at det skal gå rundt.

- Vi er heldige som har fått flere yngre medarbeidere som gjør at det ikke bare blir Davy (Wathne) og Ernst (Lersveen) å se på skjermen, sier Taalesen.

Han mener det er unødvendig å diskutere kjendisers arbeidstid i pressen, og syns Lersveen har så mange og viktige arbeidsoppgaver at det er helt udramatisk at han ikke lenger skal lede «FotballXtra».

Kjempeprivilgert

Lersveen sjøl understreker at han syns han er kjempeprivilegert som kan bestemme hva han skal gjøre. Nå får han sett mye fotball og blir TV2s hovedkommentator på landskamper og seriekamper som sendes direkte på kanalen.

- Jeg gleder meg til å se mye fotball, sier Lersveen.

- Noen seere blir sikkert glade over å slippe å se ansiktet ditt på TV-skjermen hver søndag?

- Det gjør de helt sikkert - men de slipper meg ikke helt, sier Ernst A. Lersveen til Dagbladet.

  • Carsten Skjelbreid tar over programlederjobben etter Lersveen, sammen med Davy Wathne.