Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ekstremsport

Les den utrolige historien om VM-helten Olav Kjelbotn - som syklet for livet på et drivende isflak i Antarktis

Han hadde tatt Norges første medalje i et ski-VM, i minus 42 grader, i Lahti i 1926.

VILLMANN: Olav Kjelbotn var så mange ekstreme karakterer i en og samme person. Langrennsløper i verdensklassen, fangstmann, polfarer, Grønlansfarer, kombinertløper, eventyrer og skiprodusent. Foto: Bildet er utlånt av Kjelbotns datter, Norunn Kjelbotn Larsen
VILLMANN: Olav Kjelbotn var så mange ekstreme karakterer i en og samme person. Langrennsløper i verdensklassen, fangstmann, polfarer, Grønlansfarer, kombinertløper, eventyrer og skiprodusent. Foto: Bildet er utlånt av Kjelbotns datter, Norunn Kjelbotn Larsen Vis mer

Han hadde vunnet femmila i Kollen. Olav Kjelbotn hadde også rodd i fire timer og gått på ski i sju mil på vei til å gå femmila i NM.

Han hadde overvintret på Øst-Grønland, blitt jaget av varg og bjørn også. Og en julaften gikk han åtte mil i snøstorm og dypsnø i stummende mørke under en ekspedisjon på Grønland, for å nå julefeiringa på stasjonen i Myggbukta. Da han kom fram etter 32 timers blodslit, var han snøblind og sterkt forfrossen.

Men ingenting kunne måle seg mot de prøvelsene Olav Kjelbotn nå sto overfor. Det var hinsides det han sto oppe i.

Den eventyrlystne idrettsmannen var i 1932 en del av den norske ekspedisjonen til Antarktis. Sammen med Hallvard Devold skulle han være med på Hjalmar Riiser -Larsens forsøk på å gå langs kysten av Antarktis med hundespann, frå Enderby Land til Weddellhavet. Målet var å kartlegge 2500 km ukjent land av en 5500 km lang strekning. 60 polarhunder, en transportabel radiostasjon og en mengde utstyr var med på lasset.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

6 MÅNEDER*

KUN I HELGA

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr 180 kroner for et halvt år. 0,33 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449,-/6 mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

ÅR

795 kr

(2,18 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 795 kr for et år. 2,18 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449kr/6mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (55kr/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?