Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017

Les hva supporterklubbene tenker før seriestart: - De selvgode, belærende og dobbeltmoralistene fra Stabæk må ned

Supporterklubbene sparer ikke på kruttet.

KANARI-FANSEN: I Lillestrøm håper man Stabæk får en dårlig sesong. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
KANARI-FANSEN: I Lillestrøm håper man Stabæk får en dårlig sesong. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I dag sparkes Eliteserien 2017 i gang. I oppkjøringen har ekspertene, trenerne og spillerne fått uttale seg fritt, men det er en gruppe som ikke har fått så mye oppmerksomhet. Det er supporterklubbene. Dagbladet har snakket med samtlige supporterklubber i årets Eliteserie, for å få deres syn på den kommende sesongen.

TRØKK: Kanari-Fansens supporterleder, Kenneth Kvebek (til høyre), vil se gode gamle LSK med med trøkk i duellene og 100% innsats denne sesongen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
TRØKK: Kanari-Fansens supporterleder, Kenneth Kvebek (til høyre), vil se gode gamle LSK med med trøkk i duellene og 100% innsats denne sesongen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
«Så lenge vi blir kvitt Stabæk, så er det ikke så nøye. De selvgode, belærende dobbeltmoralistene fra Stabæk må ned.» Leder i Kanari-Fansen Lillestrøm, Kenneth Kvebek

Supporterne har naturlig nok litt forskjellig syn på diverse spørsmål, men det er en mann som er gjenganger hos mange, nemlig Nicklas Bendtner. Danskens navn blir dratt opp som både toppscorer og urokråke. Branns supporterleder har klar tale:

PIANOBAR: Dansken selv er klar i talen: - Det er ikke derfor jeg er her. Foto: Henning Bagger / Scanpix
PIANOBAR: Dansken selv er klar i talen: - Det er ikke derfor jeg er her. Foto: Henning Bagger / Scanpix Vis mer
«Pianobarene i Trondheim og Norge rundt er advart, dansken er på plass.» Leder i Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen. 

Dagbladet stilte følgende seks spørsmål til supporterklubbene:

1. Hvem tror du blir seriemester?

2. Hvilke forventninger har du til ditt eget lag?

3. Hvem tror du rykker ned?

4. Hvilken spiller må man se opp for i Eliteserien denne sesongen?

5. Hvem blir toppscorer?

6. Hvem blir årets urokråke?

Her er supporternes svar:

Rosenborg Ballklub

Nestleder i Kjernen, Christer Nesset:

1. Hvem vinner?
- Rosenborg. De har den beste 11'eren og den beste stallen.

2. Forventninger til eget lag?
- Gull i serien, og gruppespill i Europa.

3. Hvem rykker ned?
- Sandefjord og Kristiansund. Nyopprykkede lag får det som regel tøft.

4. Hvem må man se opp for?
- Håper vår nye danske midtstopper slår til, Jacob Rasmussen.

LANDSMENN: Danske Jacob Rasmussen kom til Rosenborg i januar fra den tyske 2. Bundesliga-klubben St. Pauli. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LANDSMENN: Danske Jacob Rasmussen kom til Rosenborg i januar fra den tyske 2. Bundesliga-klubben St. Pauli. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

5. Årets toppscorer?
- Nicklas Bendtner.

6. Hvem blir urokråka?
- Inge André Olsen finner sikkert opp en ny opsjon igjen når de er i økonomisk krise etter fellesferien.

SK Brann

Leder i Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen:

1. Hvem vinner?
- Åpenbart Brann - til det motsatte er bevist. Realistisk sett skal trønderne dumme seg bra mye ut om ikke de spaserer inn til nok et mesterskap, så det håper vi skjer.

2. Forventningene til eget lag?
- Har forventninger til et Brannlag som fortsetter den gode innstillingen fra ifjor, hvor kollektiv, innsats og knallhard jobbing legger grunnlag for et sterkt lag.

3. Hvem rykker ned?
- Så lenge dette ikke er Brann, og det tror jeg ikke, så betyr det egentlig lite. Det er et stort sprang mellom de 8-10 lagene jeg ønsker at rykker ned, og de fire-fem lagene jeg regner med at vil slite i bunnen.

- De nyopprykkede ser ikke så sterke ut, men ofte i hvert fall ett av dem som overrasker. Og så er det et par/tre lag som tidvis slet forrige sesong, og som har store utfordringer med økonomien. Dessverre for de tror jeg dette vil være utslagsgivende for at de må krige for å beholde plassen.

4. Hvem må man se opp for?
- Azar Karadas. Han kommer flygende fra oven på dødballer. Forøvrig tror jeg Torgeir Børven blir spennende å følge i år.

5. Årets toppscorer?
- Torgeir Børven. Hvem skulle vi ellers si?

6. Hvem blir urokråka?
- Pianobarene i Tronhjem og Norge rundt er advart, dansken er på plass. Forøvrig er det mange spillere rundt omkring som kan lage mye uro på banen. Regner med at 'våre egne' spillere opptrer sedvanlig pent og da kan det være det samme.

Odds Ballklubb

Pressetalsmann i Oddrane, Therese Togstad Berg:

1. Hvem vinner?
- Jeg må nok si Rosenborg. De har masse kontinuitet og rutine i laget, noe som er viktig faktor for å vinne.

2. Forventningene til eget lag?
- Jeg har store forventninger til Odd i år. Odd har spilt meget bra i preseason. Det er et lag med kontinuitet og mye rutine. Jeg har stor tro på nok en medalje til Skien og Odd.

3. Hvem rykker ned?
- Jeg er ganske sikker på at Kristiansund rykker ned. Utover det tror jeg det blir jevnt mellom tre lag om den siste nedrykksplassen. Jeg tror Sandefjord blir det andre laget som rykker ned.

4. Hvem må man se opp for?
- Rafik Zekhnini har allerede slått igjennom i norsk fotball. Jeg tror han tar et nytt steg i år. Det ryktes at han har vært veldig god på trening i vinter.

SE OPP: Ekspertene er enige med Berg, og spår talentet Rafik Zekhnini en strålende sesong. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SE OPP: Ekspertene er enige med Berg, og spår talentet Rafik Zekhnini en strålende sesong. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

5. Årets toppscorer?
- Nicklas Bendtner. Rosenborg scorer mange mål hver sesong. Det blir spennende å se nivået på dansken. Jeg tror ikke han er så god, men på et offensivt lag som Rosenborg skal det mye til for å ikke score mange mål.

6. Hvem blir urokråka?
- Nicklas Bendtner! Bendtner har hatt utallige utenomsportslige episoder i løpet av sin karriere , og jeg tror at han kommer til å bemerke seg negativt i Trondheim utover sesongen.

FK Haugesund

Leder i Maakeberget, Arild Flesjå:

1. Hvem vinner?
- Molde eg tror dei kommer sterkere tilbake en sist sesong.

2. Forventningene til eget lag?
- Jeg tror haugesund kjemper mellom 6 og 2 plass me har fått ny trener og flere nye spennende spillere så er optimist

3. Hvem rykker ned?
- Jeg tro Aalesund og Sogndal rykker ned. Kristiansund på kvalik. Rett å slett for svake lag.

4. Hvem må man se opp for?
- Haris Hajradinović blir ein hitt, samt Erik Huseklapp og Shuaibu Lalle Ibrahim.

5. Årets toppscorer?
- Shuaibu Lalle Ibrahim

6. Hvem blir urokråka?
- Det blir vel Tommy Høiland og Bendtner.

Molde FK

Leder i Tornekrattet, Svein Erik Jenset:

1. Hvem vinner?
-
Jeg er redd det blir RBK. De har dessverre fått et forsprang de to siste sesongene.

2. Forventningene til eget lag?
- Jeg vil se et ungt og sultent lag som setter seg mer og mer utover sesongen. Klubben har utad sagt topp tre, så jeg håper klubben følger opp det. Jeg håper de gjøre de endringene som trengs for å i alle fall klare topp fire.

3. Hvem rykker ned?
- Det er trist, men jeg tror det blir knallhardt for Kristiansund. Det er trist. Det andre laget er umulig å spå. Det blir jevnt nederst, og det er snakk om fire-fem lag som sloss om kvalik. Det er dessverre litt for stor forskjell på topp og bunn.

4. Hvem må man se opp for?
- Jeg går for en fra eget lag, Óttar Magnús Karlsson. Hvis han holder seg skadefri, kan han overraske ganske mange lag i år.

5. Årets toppscorer?
-
Björn Bergmann Sigurðarson.

6. Hvem blir urokråka?
-
Jeg må nesten si Nicklas Bendtner. Har ikke han vært det i alle klubber og lag? Jeg tror og håper han skaper unøvendig mye støy i rekkene der oppe. Vi er som kjent veldig glad i rosenborg.

Sarpsborg 08:

Leder i Fossefallet, Kjetil Frøne:

1. Hvem vinner?
- Jeg tror og frykter det blir Rbk. de har best økonomo, stall og kvalitet i troppen. De har råd til fem-seks skader. Det skal mye til for at det blir noen andre.

2. Forventningene til eget lag?
- Jeg har store forventninger. Nå har resten av media fått øynene opp for oss. Vi kjempet om medalje til seint i fjor, og jeg tror ikke vi blir langt unna i år. Jeg tipper fjerdeplass.

3. Hvem rykker ned?
-
Jeg har vanskelig for å tro for at Kristiansund og Sandefjord holder seg oppe. De virker veldig spede. Det er sjelden begge går ned, og Sandefjord ser veldig spede ut. Jeg håper Sandefjord holder seg fremfor Kristiansund

4. Hvem må man se opp for?
- Tipper kanskje nye Krepin Diatta som har kommet inn. Han har spilt i Afrikamesterskapet med Senegals U20-landslag, hvor han ble kåret banens beste i to av tre kamper og leverte mye målpoeng. Han blir bra, men han er ung. Om han ikke slår igjennom i år, gjør han det senere. Han er den neste store importen vår.

- Vi har også fått inn svenske Erton Fejzullahu som ble toppscorer Djurgården i 2014. Han er på en udefinerbar kontrakt ut året.

5. Årets toppscorer?
-
Han blonde dansken i RBK.

6. Hvem blir urokråka?
- Håper at Bendtner fortsetter samme oppførsel som ellers. At han kan krydre Eliteserien som en drittsekk. Han tar over for Bille Nielsen.

Strømsgodset IF

Leder i GodsetUnionen, Thor Arne Hansen:

1. Hvem vinner?
- Rosenborg. Størst stall, og bruker mye penger på klassespillere. Katastrofe for dem hvis dem ikke vinner.

2. Forventningene til eget lag?
- Jeg tror og forventer at vi kjemper i toppen. Stallen er sterk, og vi har mye skyts fremover i banen. Spørs bare om omstilling fra 4-3-3 til 4-4-2 går knirkefritt.

3. Hvem rykker ned?
- Tror Sandefjord og Kristiansund går ned. Ikke nok kvalitet i lagene.

4. Hvem må man se opp for?
- Marco Tagbajumi. Kommer til å bøtte inn mål.

5. Årets toppscorer?
- Markus Pedersen.

6. Hvem blir urokråka?
- Alltid en eller annen som overpresterer i starten, og tror dem er guds gave til fotballen og skal ut med en gang. Det skjer hvert år. Så gjenstår det å se hvem det blir i år.

Viking FK

Styreleder i VikingHordene, Tommy Nærland:

1. Hvem vinner?
- RBK. Per dags dato er det ingen andre lag som er i nærheten av dem, dessverre. De har kvalitet i alle ledd, bred og god stall.

2. Forventningene til eget lag?
-
Ingen store forventninger. Vi har en liten tropp, og vi skal få slite om det blir skader og karantener. Økonomien er som den er, og vi er forberedt på å selge flere spillere fremover. Forhåpentligvis slår vi undenfra og overrasker positivt. Flere unge har muligheten til å vise seg frem. Null press er som regel positivt for Viking.

3. Hvem rykker ned?
- Sandefjord og Stabæk. De ser svakest ut.

4. Hvem må man se opp for?
-
Vår egen Samuel Adegbenro.

STJERNA: Samuel Adegbenro kan bli en å se opp for i årets Eliteserie.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
STJERNA: Samuel Adegbenro kan bli en å se opp for i årets Eliteserie. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

5. Hvem blir toppscorer?
- Moa.

6. Hvem blir urokråka?
- Bendtner, historien sier vel sitt.

Aalesunds FK

Leder i Stormen, Jostein Hjeldnes:

1. Hvem vinner?
- Rosenborg er vel å tippe på topp. Fantastiske signeringer. Grei økonomi. Merkevaren Rosenborg og spill i Europa gir lettere tilgang på spillere og sponsorer, som igjen kjøper seg ett større forsprang enn lagene midt på.

2. Forventningene til eget lag?
-
Forventer at vi kommer til Cupfinalen, og havner vel midt på tabellen, kankje 8. plass. Forventer at Stormen vil heve seg dette året, for så å dra med seg laget helt til finalen.

3. Hvem rykker ned?
- Håper Molde rykker ned i tegneserien, men Kristiansund og Stabæk vil nok slite hele dette året i bunn.

4. Hvem må man se opp for i år?
- Marlon Matheus da Silva vil nok skremme vettet av en del forsvar med fart og teknikk. Samt spillegleden og viljen er fantastisk stor i denne lille rakkeren.

5. Årets toppscorer?
- «
Mos» - Mostafa Abdellaoue med 25 mål.

MÅL: Mostafa  «Mos» Abdellaoue scoret 13 mål i fjor, bare bak Christian Gytkjær på toppscorerlisten. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MÅL: Mostafa  «Mos» Abdellaoue scoret 13 mål i fjor, bare bak Christian Gytkjær på toppscorerlisten. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

6. Hvem blir urokråka?
- Fredrik Karlsen, fordi han hater å tape!

Vålerenga Fotball

Leder i Klanen, Erling Rostvåg:

1. Hvem vinner?
- Rbk virker fortsatt for sterke. Vi skal ha jævlig flaks om vi vipper dem av tronen før neste år.

2. Forventningene til eget lag?
-
Vi skal kunne score på hvem som helst, og på det beste utfordre hvem som helst. Det viktigste er at vi ser tydelig framgang gjennom sesong, men jeg forventer at vi overrasker mange i år.

3. Hvem rykker ned?
-
Stabæk klarte seg med et nødskrik i fjor, og har relativt svak økonomi. De er avhengig av at noen andre er enda dårligere.

4. Hvem må man se opp for?
- «Moa».

5. Årets toppscorer?
- «Moa».

6. Hvem blir urokråka?
-
Bård Finne kommer til å skape en uro hos forsvarsspillerne, som de kommer til å slite med å riste av seg når de skal hjem til sofaen for å deppe over tapene sine.

FORSMAK: Rostvåg håper Bård Finne kan stå for mye hodebry denne sesongen.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FORSMAK: Rostvåg håper Bård Finne kan stå for mye hodebry denne sesongen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Sogndal Fotball

Leder i Saftkokaradn, Vidar Vadseth:

1. Hvem vinner?
- Rosenborg. Fordi dei har Lord Bendtner.

2. Forventningene til eget lag?
- Me hamnar ein plass mellom 10 og 13. Gilbert Koomsom og Chidi Nkwali kjem til å herja.

3. Hvem rykker ned?
- Sandefjord og Haugesund. Sandefjord fordi dei er dårlegast, Haugesund fordi dei lev på lånt tid og har vore alt for lenge i Eliteserien.

4. Hvem må man se opp for?
- Chidi Nkwali.

5. Årets toppscorer?
- Lord Bendtner.

6. Hvem blir urokråka?
- Bård Finne. Startar å sutra med ein gong han blir plassert på benken.

Lillestrøm SK

Leder i Kanari-Fansen, Kenneth Kvebek.

1. Hvem vinner?
- Rosenborg.

2. Forventningene til eget lag?
-
Vi kommer fra «the great escape» i forrige sesong, og da det har vært store utskiftninger, er nok de fleste fornøyde med en plass rundt midten av tabellen. Vi vil se gode gamle LSK med trøkk i duellene og 100% innsats.

- Nå er det slutt på 20 trekk i bakre ledd før ballen går fremover. Vi tar Cupen hjem, som er 10 år siden sist. Det blir 25 års fest for KFL og feiring av Noregesmesterskapet på samme helg. Det blir OK det... #våtedrømmer

3. Hvem rykker ned?

- Så lenge vi blir kvitt Stabæk, så er det ikke så nøye. De selvgode, belærende dobbeltmoralistene fra Stabæk må ned.

4. Hvem må man se opp for?

5. Årets toppscorer?
- Toppscorer blir Bendtner om han ikke blir å finne på diverse puber i Trondheim for ofte.

6. Hvem blir «badboyen»?
-
Bonke Innocent. At han heter Innocent må være tidenes bom av noen foreldre.

Tromsø IL

Mediekontakt i Isberget, Alf Edvard Masternes:

1. Hvem vinner?
- Som leder av Isberget starter jeg alltid fotballsesongen med The Double - også i år. Klarer liksom ikke å tippe mitt eget lag nedover på tabellen ved bruk av mitt supporterhjerte. Dersom ikke vi klarer å bli seriemester vil nok seriegullet fortsatt bli i Midt-Norge.

2. Forventningene til eget lag?
- Jeg har store forventninger til «Gutan» i år. Laget er blitt forsterket i flere ledd, er fortsatt ikke fornøyd med at ikke Høgli kommer før til sommeren men vi skal klare "å stå han av" i mellomtida.

3. Hvem rykker ned?
- Oslo-laget og Kanarifuglene trenger en tur ned for å få tatt ned litt gjeld. Nå klarer jo supporterne i begge klubbene å bidra til høyere kostnader med ulovligheter på tribuna, men lagene trenger også litt tid i OBOS.

4. Hvem må man se opp for?
- Følg med på Slobodan "ulven" Vuk. Jeg tror han vil blomstre i Tromsø IL.

5. Årets toppscorer?
- Thomas Lehne Olsen vil blir årets toppscorer.

TOPPSCORER?:Tromsøs Thomas Lehne Olsen jubler etter 1-0-målet  under eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Tromsø på Sarpsborg stadion.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TOPPSCORER?:Tromsøs Thomas Lehne Olsen jubler etter 1-0-målet under eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Tromsø på Sarpsborg stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

6. Hvem blir urokråka?
- Bendtner har de beste egenskapene til å bli årets urokråke. Enkelt og greit fordi han har mest erfaring på det området.

Stabæk Fotball

Styreleder i Stabæk Support, Bjørnar Posse Sandboe:

1. Hvem vinner?
- Rosenborg. Jeg så noe på TV om at de er veldig gode, utenom når de spiller i syden.

2. Forventningene til eget lag?
- At vi fortsetter trenden vi hadde på slutten i fjor, der vi var det 8. beste laget i ligaen etter at Toni tok over.

3. Hvem rykker ned?
- Jeg tror Sandefjord og Kristiansund får det tøft. Men sistnevnte kan komme til å få en litt Mjøndalen-aktig start på sesongen. Jeg tror ikke mange fra Molde gleder seg til første match.

4. Hvem må man se opp for?
- Morten Skjønsberg. Han har fått kontrakt med målbonus, og skal nok bøtte inn de neste to sesongene. Så skal han være med i Mesternes Mester og slå alle der også.

UNDERDOG: Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg liker at få har troen på Stabæk, og han ønsker å overraske tvilerne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
UNDERDOG: Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg liker at få har troen på Stabæk, og han ønsker å overraske tvilerne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

5. Årets toppscorer?
- Hvem som helst på topp for Rosenborg. De skaper så mange sjanser at man kun trenger å være middels god til å sette avslutningene.

6. Hvem blir urokråka?
- Fagermo, hvis han ikke får parkere bilen sin akkurat der han vil på Nadderud.

Sandefjord Fotball

Leder i Blåhvalene, Jan Thore Halvorsen:

1. Hvem vinner ?
- Rbk. De virker veldig sterke.

2. Forventningene til eget lag?
- Er fornøyd med 10 plass.

3. Hvem rykker ned?
-
Stabæk og Kristiansund. Fordi stallene ikke er sterk nok gjennom 30 kamper.

4. Hvem må man se opp for?
- Har for dårlig oversikt over norske spillere til å kunne uttale meg.

5. Årets toppscorer?
-
Bendtner.

6. Hvem blir urokråka?
- Har for dårlig oversikt. Kan ikke uttale meg.

Kristiansund BK

Leder i Uglan, Jan Ivar Eriksen:

1. Hvem vinner?
- Jeg føler meg ganske sikker på at Rosenborg stikker av med seriemesterskapet, rett og slett fordi de er noen hakk bedre enn de andre.

2. Forventningene til eget lag?
-Først og fremst blir det utrolig artig å få prøve seg på øverste nivå. Stallen er full av sultne spillere, som jeg er helt sikker på kan slå godt fra seg. Jeg har troen på topp 10, kanskje enda høyere.

3. Hvem rykker ned?
- Tror kanskje Sandefjord ender på en av de to siste plassene. Ellers blir det nok jevnt om den andre nedrykksplassen mellom to-tre lag, kanskje Aalesund, Sarpsborg 08 og Sogndal..

4. Hvem må man se opp for?
- Mange spennende typer i Kristiansund, Kamer Qaka, Coly, Bamba med flere, er helt sikker på at disse vil utmerke seg positivt.

20: Kristiansunds Daouda Bamba scorte 20 mål i OBOS-ligaen i fjor. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
20: Kristiansunds Daouda Bamba scorte 20 mål i OBOS-ligaen i fjor. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix Vis mer

5. Hvem blir toppscorer?
- Dersom Nicklas Bendtner finner formen, og blir så god som har var for noen år siden, er jeg ganske sikker på at han ender på toppen av denne listen. Dersom han ikke skulle lykkes, vil det være jevnt mellom flere, se ikke bort ifra at vår egen Bamba blir å finne høyt oppe på denne listen.

6. Hvem blir urokråka?
- Jeg kommer ikke på noen jeg tror vil utmerke seg som urokråke.

Eliteserien 2017 har avspark lørdag kl. 18. Kristiansund mot Molde er første kamp, og den vises på Eurosport Norge. God Eliteserie!