Les Myggens avskjedsbrev

«Det er med svært blandede følelser jeg har gitt landslagssjef Nils Johan Semb beskjed om at kampen mot Ukraina var min siste med det norske flagget på brystet.» Her kan du lese hele avskjedsbrevet til Myggen.

«Det er med svært blandede følelser jeg har gitt landslagssjef Nils Johan Semb beskjed om at kampen mot Ukraina var min siste med det norske flagget på brystet. Avgjørelsen om å kutte ut spill på landslaget ble tatt før kampen, er helt og holdent min egen, og er tatt helt uavhengig av resultatet i den kampen. Avgjørelsen har en familiær, en sportslig og en medierelatert side, uten at jeg har vurdert hva som har veid tyngst.

Mine to sønner begynner etter hvert å bli så store at behovet for en pappa som er mer tilstede hjemme blir stadig større. Jeg ønsker å prioritere familielivet sterkere i tiden fremover og ha mer tid til disposisjon i eget hus.

Samtidig er det sportslige presset og prestasjonsnivået i min nye klubb stort, med både Europacup og spill i en av Europas tøffeste ligaer. Det gjør at jeg har behov for mer fritid, tid til hfvile og restitusjon etter trening og kamp. I sommer byttet jeg klubb og har kommet godt i gang i 1860 München. Jeg har fortsatt mye å gi på banen, og har store ambisjoner som fotballspiller. Etter nærmere 80 landskamper synes jeg det er riktig å takke for meg.

Det som i tillegg har vært med på å få meg til å ta denne avgjørelsen er den stadig sterkere fokusering på meg som person i mediene. Oppmerksomheten har den senere tid vært alt for stor. Enkelte av mine handlinger har ført til store oppslag, det kjenner vi alle til. Dessverre har den useriøse delen av norske medier benyttet meg som blikkfang i historier som er basert på rene ryktemakerier. Slik vil jeg ikke ha det videre. Noen vil kanskje hevde at jeg er hårsår når jeg lar dette gå inn på meg, men jeg har et behov for å kunne være meg selv uten at det skal medføre helsider i tabloidpressen.

Jeg vil understreke min respekt for Nils Johan Semb og takke ham for godt samarbeid i hans tid som landslagssjef. Med han som landslagssjef har jeg gjort mine aller beste kamper for Norge. Jeg ønsker ham og de norske spillerne lykke til videre og håper og tror Norge vil kvalifisere seg til kommende VM.

Hilsen

Erik Mykland