-  Lesbesnakk på steinaldernivå

Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) reagerer med vantro på uttalelsene til fotballspiller Marit Fiane Christensen og Linda Medalen i gårsdagens Dagbladet.

-  Uttalelsene er på steinaldernivå. Dette bidrar bare til at unge homofile trekker seg enda lenger inn i skapet, sier leder i LLH, Jon Reidar Øyan.

I går fortalte Fiane Christensen at hun er lei av at jentefotball stemples som en lesbeidrett, og at heterofile kvinnelige fotballspillere blir stigmatisert som lesbiske. Medalen, som selv er åpen om sin homofile legning, mente dagens kvinnefotball virker mer hetero - og la til at det i dag er mange vakre jenter som spiller fotball. Det får Øyan til å se rødt.

Fallitterklæring

-  Jeg er særlig skuffet over at Linda Medalen er så full av fordommer. Hvilket signal sender hun til lesber som er litt «traktor»? Uttalelsene er en fallitterklæring mot hennes egen seksuelle legning, mener Øyan.

Han medgir at fokuset på lesbiske har vært stort i kvinnefotballen, men mener stemningen har snudd.

Bør tåle spørsmål

-  Nå føler jeg det nesten som at man ikke er velkommen i fotballmiljøet dersom man er lesbisk. Jeg synes det er trist at landslagsspillere ikke vil bli assosiert med homofile.

-  Synes du Fiane Christensen bør tåle spørsmålene om hun er lesbisk?

-  Det synes jeg fint hun må leve med. Jeg skjønner ikke at det skal være nødvendig å motbevise at man er lesbisk på den måten. Hva er de så redde for? Vi blir jo tatt for å være heterofile også. De som spiller fotball, bør fokusere på nettopp det, sier Øyan.

REAGERER: Leder i LLH, Jon Reidar Øyan.