Leserne delt om «Alfies» skjebne

Leserne har delte oppfatninger om hvorvidt det var riktig av Drillo å vrake Alf-Inge Håland: 45 prosent mener Drillo gjorde rett, mens 55 prosent ville ha med Håland i VM-troppen.

Troppen til fotball-VM er tatt ut og Alf-Inge Håland legger ikke skjul på at han er svært skuffet over uttaket, der han ikke er med. Leserne er delte i sine meninger, men 55 prosent av Dagbladet :på nettets lesere mener at det var galt å vrake jærbuen Alf-Inge Håland.

Her er noen av lesernes kommentarer:

JA


Gunnar Halle er mer anvendelig i forsvar og har enda mer rutine enn Håland.
Jon Harald Slemdal

Han er ikke uerstattelig. Det er bl.a. Mini. Samt at Heggem innehar kvaliteter som kan gjøre ham til matchvinner.
Bjarne Ørjan Ogne

Jeg er sikker på at Drillo vet hva han gjør. Det var det rette.
Aleksander Kristung

Håland beviser at Drillo hadde rett ved å furte i avisene. Troppen skal fungere også sosialt.
Thomas S.

Alfi er en voksen mann og må slutte å sutre! Fakta er at Heggem er en bedre spiller.
K.Jacobsen

Det å gå fra en tradisjonsrik SAMBA-fotball klubb som Nottingham Forest til talentløse Leeds kvalifiserer i seg selv til stryk.
Mårten Pårten Æpleskråtten

Klart jeg er enig! Er det noen som har gjort Norge til en god fotballnasjon, og som kan føre Norge til tops i et mesterskap så er det...ja Drillo!
Å begynne å tvile på han rett før et stort mesterskap er helt bak mål!! - Man skal ikke bare regne med at en er blant de 22, bare fordi osv, osv
Peter H

Kort og godt fordi de andre spillerne er bedre en han. Han bør ikke la egoet ta overhånd, bare fordi han vil til VM i Frankriket
Torunn

Mange har kritisert Drillo rett etter laguttak, men Drillo har alltid valgt rett. Med fasiten i hånda har mannen med gummistøvlene aldri bommet. I alle fall ikke grovt. Hvorfor bommer han nå? Vi kan ha sympati med de som ble vraket, men ingen klarer å spikre Drillo på veggen. Mange har prøvd - uten hell. Drillo er så kynisk som han må være, om han skal få resultater i Frankrike. Han har forsøkt å se VM-kampene allerede nå, og jeg har i alle fall svært stor respekt for hans evner på det området. Han spår ikke, men som Vidar Theisen og compani MELDER han utviklingen. Ingen kan, om de er helt ærlige, konkurrere med sjefen på dette området. Derfor er det kun i sympati med de vrakede enkelte hever røsten nå. Tvilen kommer Drillo til gode - det han han jaggu fortjent.
Kai

alf inge håland er for dårlig teknisk og har for liten hurtighet. «Han er en profesjonell spiller og burde ta det som en mann å bli vraket. Det er sånn som skjer selv om det kanskje i hans øyne denne gangen ikke var rettferdig.»
Teddy

«Jeg stoler fult og helt på Drillo, i alle fall når han tok med Mini og Heggem» Geir Mule

«En trener må nødvendigvis tenke mer på laget enn spilleren i et uttak. Alfi har gjort en god sesong i år, men det er det også andre som har gjort. Frank Strandli har dessuten like god grunn til å være skuffet, utfra argumentet om å ha vært svært så delaktig i kvalikken. Alfi's skjebne må sees i sammenheng med at han ikke innehar særlig spisskompetanse og at troppen ikke skal inneholde 25 spillere. Hadde det så vært, ville nok alle de tre mest skuffede spillerne, Strandli, Rudi og Håland vært i troppen. Det ville i tillegg vært merkelig om en av norsk fotballs mest tenkende trenere skulle vurdere veldig feil i dette uttaket. Jeg tviler på at alle som kritiserer uttaket har det samme grunnlaget å vurdere ut i fra som det Drillo har hatt. Det handler mer om å måtte gjøre et valg utfra de hensikter man har, og der vil alltid noen bli skuffet. Det ligger litt i kortene at det var viktigere denne gangen å sikre et offensivt godt nok lag, for å vinne hele VM?»
Faglig hilsen fra
Frank Robert Saltvik

«Drillo vet best!! Det har han bevist gang på gang»
Carsten

«Håland ødela for Norge i USA, samtidig som han gjorde at vi ikke kom til EM. Derfor så er det bra han ikke får sjansen til det igjen. Dessuten er han en meget klønete spiller.»
John Kirkholt

«Mannen har lite erfaring med å spille på topp plan internasjonalt. Jeg er redd for at han vil «choke» når nervene setter inn. Han er rett og slett ikke iskald nok.»
Ole Holm

«Etter det jeg forstår er både Håland og Halle uaktuelle i en første oppstilling. Henning Berg er tilbake på backplassen. Håland må bare stå på videre og sikte seg inn på EM-Troppen sammen med jevngamle Rudi og Strandli. Disse har framtida foran seg, i motsetning til trioen Halle, Jostein Flo og Mini.»
kjoetero@online.no

«Ja, fordi Halle kan brukes på venstre sida også, dessuten er Heggem bedre framover. Helt enig med Drillo altså »
Idar Iversen

«Gunnar Halle har vist seg som en mer stabil spiller enn Alfi, dessuten kan jo Henning Berg også spille høyreback. At Heggem kom med synes jeg er topp, fordi hvis han kommer i form, er han kanskje Norges mest offensive og beste høyreback. God fart, flotte innlegg, og spisskompetanse. Dette er kvaliteter som Alfi ikke har, selv om han har vist ved noen anledninger at han har et rimelig bra skudd med bra trøkk i!! Sorry Alfi!!»
Arne Olav Holm

«At engelsk fotball med få unntak er så patetisk at en spiller som Håland tilsynelatende blir god skal selvfølgelig ikke føre til VM-tur»
Bjørnar

NEI


Fordi han har tempo til å løpe opp enhver motstander. Fordi han er en anvendelig spiller. Han kan spille på alle plasser på hele banen. På meg virker det som om Drillo vil statuere at det er hans egen og ikke Leeds-treneren sin vurdering av Alf-Inges kvaliteter som er den rette. Og ikke minst: Alf-Inge er fra Bryne!
Stå på ALFI !!!!!!!!! Dessuten: Nils Johan Semb er feil etterfølger til Drillo. Det burde vært Per Brogeland.
Tore Søyland

Alfi har spilt, etter rapportene, veldig bra for Leeds hele sesongen, samt han har jo langt ifra spilt seg ut av troppen.
Jeg mener det er et riktig valg med Heggem, men Alfi burde heller vært med i stedet for 3.keeperen eller Halle.
Alfi og Halle er vanskelig å skille på de defensive kvalitetene. Dermed burde Alfi`s offensive kvaliteter blitt så avgjørende at han burde blitt med til Frankrike. Offensivt er det jo ingen tvil hvem jeg ville fortrukket, nemlig Alfi.
Lykke til med kommende sesong i Leeds, Alfi.
Pål

Jeg mener at Alfi skulle vært med isteden for Halle, og at Drillo kunne funnet ett bedre alternativ enn Mini.
Øystein Isaksen

Håland er norges suverent beste høyreback. Etter Halles elendige kamp mot Mexico var jeg sikker på at Håland skulle bli blant de elleve som skulle spille åpningskampen, men Drillo har jo aldri likt Håland. I USA-VM ble han vraket før den siste kampen fordi han ikke var defensivt god nok, når det tross alt var et mål vi trengte. Jeg tror Halle kommer til å falle gjennom under VM og alle vil oppdage at vi hadde trengt Håland.
Knut Bendik Christiansen

Det er betenkelig at Drillo velger Vegard Heggem som ikke har spilt en hel kamp på 10-12 uker istedenfor Alfie. Alf-Inge Håland har hatt en stor sesong i Leeds,pluss at han har vært en ganske sentral spiller på landslaget. Så dette synes jeg var litt overraskende.
Erlend Standal

Han er en veldig god spiller, både defensivt og offensivt.
Har vært veldig god i år, og burde kommet med i stedenfor V.Heggem.
ire

I tillegg til å være en god og allsidig fotballspiller er Håland i god form. Han er dessuten rask, fysisk sterk og trolig mer utholdende enn de fleste. Ikke minst det siste kan bli meget viktig for det norske landslaget i Frankrike. At spillerene holder hele kampen. Treningskampene foran VM gir på mange måter et ufullstendig bilde lagets og spillerenes styrke og utholdenhet på grunn av de utallige innbyttene i løpet av kampen(e). Vrakingen av Håland er derfor etter min mening en feilvurdering.
nils nilson

Selv om jeg er en stor tilhenger av Vegard Heggem's spillestil og kvaliteter, synes jeg det hadde vært mer riktig å ta med Håland, da Heggem har vært skadet i lengre tid. Dessuten har Haaland hatt en knallsesong i England, og kan brukes på flere plasser: høyre/ venstre back eller indreløper.
Uansett er sjansen liten for at noen av de to vil(le) få spilt særlig i VM, de reiser vel tross alt som inbyttere... Og på det grunnlaget burde vel Håland vært med, som har vært en traver på landslaget de siste par årene.
Daniel Ingulfsen

Solbakken, og Jostein Flo var dårlige valg. Håland burde fått være med isteden får Heggem, siden Heggem ikke har spilt på lang tid. Ellers burde han satset på to keepere.
Arild

Hegghem er en uruttinert spiller i mot- settning av Håland. Det var teit gjort oven for Håland. Ellers var troppen bra.
Per-Leif Bersvendsen

Heggem har vært skadet i lang tid, og en anvendelig og god spiller som Håland har vi alltid bruk for.
Torbjørn Endal

Håland er en mye bedre spiller enn, Halle. Håland er en aktiv mann, med mye vilje styrke, en virkelig kjemper.
En aggresiv forsvar spiller, og det trenger drillo til laget sitt. Håland er en kriger, han trenger Norge til kampen mot Skottland f.eks.
Morten Gunro

Alf Inge Håland er en rutinert fotballspiller som absolutt burde fått en plass i VM-troppen. Alfie er sterk, god i taklingene, og ikke minst veldig god offensivt. Selv den beste kan gjøre feil, det viste Drillo på torsdag.
TommyCat

ut med Baardsen og Jostein Flo!!!!
Ylla Johansen

For det første så har Gunnar Halle fremhevet seg veldig lite !
For det andre så er Alfi en kriger som kan tirre opp vikingene til å utkjempe et lite slag hvis det skulle trenges !!!!
Inn med Alfi - The real Viking !!!!
Inge Wagle

Valget er selvfølgelig vanskelig, og jeg kan godt forstå Drillo som vraker Håland på de grunnlagene han har lagt fram. Det er bare det at jeg mener at Alf-Inge Håland er en bedre fotballspiller enn Gunnar Halle. Men, nå er ikke jeg landslagssjef, så..... (og takk for det!)
Tom Martin Hartviksen

Han er Rogalending, dessuten var Halle dårlig mot Mexicom og Heggem slapp for lett til, han var tross alt med og tapte mot Spania.
Sigvald Grøsfjeld jr.

Jeg mener at Alf Inge Haaland er en spiller som har jobbet veldig hardt og målbevisst for dette. Dette er rett og slett dårlig gjort fra Drillo sin side. Argumentene om at Alfi gjorde at Norge spilte dårlig under forrige VM holder ikke. Man kan ikke dømme en spiller for noe som man gjorde for hele 4 år siden. Isåfall tror jeg at Alfi hadde vært ekstra påpasselig og revansjelysten dersom han hadde kommet med. Jeg tror i allefall at Alfi hadde vært et sikrere kort på handa enn Vegard.
espen fjellheim

Oppdatert klokka 19.00.