Leserne har talt: 84 prosent tror EM-plassen ryker

- Det gir jeg faen i.

 GIR FAEN:  83,9 prosent av leserne som har stemt i vår avstemning tror ikke Norge slår Ungarn i kveld og kvalifiserer seg til EM. Det gir Pål Andrè Helland faen i. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GIR FAEN: 83,9 prosent av leserne som har stemt i vår avstemning tror ikke Norge slår Ungarn i kveld og kvalifiserer seg til EM. Det gir Pål Andrè Helland faen i. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Ungarn - Norge, 20.45. Kampen vises på TVNorge.

BUDAPEST (Dagbladet): Det har vært nærmest fotballfeber i dette landet siden Per-Mathias Høgmo for alvor meldte seg på i EM-kampen med seier mot Bulgaria og Kroatia i starten av september.

Direkteplassen røk riktig nok, men en rekke nordmenn startet å legge sommerferieplanene til Frankrike da Ungarn ble trukket som Norges playoffmotstander.

Optimismen var stor før møtet på Ullevaal torsdag, før den fikk seg en real knekk.

Motbevise skeptikerne Etter tapet torsdag kveld spurte vi våre lesere om de tror Norge kommer til EM eller ei. Over 25 000 har gitt sin stemme, og hele 83,89 prosent tror nok et sluttspill ryker for våre beste menn.

 RESULTAT:  Her er hva Dagbladets lesere tror om Norges EM-sjanser. 25 213 har avgitt sin stemme.
RESULTAT: Her er hva Dagbladets lesere tror om Norges EM-sjanser. 25 213 har avgitt sin stemme. Vis mer

- Det var fryktelig negativt, er Jo Inge Bergets første reaksjon når vi presenterer tallene for ham.

- Vi håper å motbevise de. Det er kjedelig at det blir sånn, men scorer vi ett mål er alt snudd på hodet, sier vingen på pressetreffet i Budapest.

Tom Høgli fikk tillit framfor Haitam Aleesami da Norge tapte 1-0-hjemme. FCK-spilleren forstår at det norske folk ikke akkurat har klokketro etter sure hjemmetapet.

- Vi tapte hjemme, så jeg forstår at folk er skeptiske. Men jeg har fortsatt veldig god tro, for vi spilte en god kamp på torsdag, og vi skapte mye. Klarer vi å gjenskape det her i Budapest, tror jeg vi scorer mål. Så sjansene er til stede, og vi får håpe vi klarer det, sier Høgli til Dagbladet.

- Folket hadde så stor tro på oss før hjemmekampen, så kan ikke forvente noe annet nå. Det er bare ett mål som er skiller, så det kan gå alle veier, sier Marcus Pedersen om avstemningen

Alle veier Martin Ødegaard er klar på hvilket alternativ han ville huket av for.

- Jeg hadde vært med på å øke den ja-prosenten et lite hakk. Vi skal vinne kampen, og så er vi i EM. Jeg har full tro på at vi kan slå Ungarn borte. Det har skjedd større undere enn dette i fotball. Hele laget har tro på det, sier 16-åringen.

Ørjan Nyland har ansvaret for å sørge for at Ungarn ikke scorer Groupama Arena. Sisteskansen har i motsetning til det norske folk, stor tro på Norges offensiv.

- Vi skal motbevise de 84 prosentene som ikke tror vi går til EM. Vi har scoret mål på fire av de fem siste bortekampene. Det sier litt om gruppa her.

- Bryr meg ikke Stemninga i norske troppen har kommet seg etter torsdagens skuffende resultat, og hele spillertroppen virker offensive før bataljen i Budapest.

- For å være helt ærlig så gir jeg faen i det. Alle mulige undersøkelser før en fotballkamp bryr jeg meg ikke om. Jeg har fokus på arbeidsoppgavene våre, og forhåpentligvis får de 16 prosentene rett, sier Pål André Helland.

- Hva tror du selv?

- Jeg tror vi vinner kampen og går til EM.