Leserne sender Ronaldo på tribunen

Tredjevalg på EM-drømmelaget.

(Dagbladet.no): Alex Ferguson uttalte tidligere i sommer at Glazer-familien som eier Manchester United heller vil la Cristiano Ronaldo sitte på tribunen enn å selge ham til Real Madrid.

Det spørs vel om de vil gjøre alvor av den trusselen, men Dagbladet.no-leserne sender Ronaldo på tribunen. Vi utfordret dere på mandag til å ta ut deres EM-drømmelag.

Nå har over 10 000 lag blitt sendt inn. Ronaldo lå lenge på andreplass i kampen om høyrevingen, men er nå skjøvet helt ut av benken av de to høyrekantene fra EM-finalen: Tysklands Bastian Schweinsteiger og spanske David Silva.

Schweinsteiger er tatt med på 34,9 prosent av lagene, Silva på 28,1 prosent, mens tredjevalget Ronaldo var med på 27,8 prosent av de innsendte lagene. Portugiseren var altså tett på Silva, men spanjolen fikk omkring 40 stemmer mer.

Ronaldo kom til EM med et voldsomt forventningspress og merkelappen «verdens beste fotballspiller». Ikke så lett å leve opp til, og kun i korte glimt klarte han å vise sitt beste.

At han i tillegg har sagt mer eller mindre i klartekst at han vil til Real Madrid, har sikkert ikke hjulpet på begeistringen blant leserne. Det er flere United- enn Real-fans i Norge.

Det var også jevne dueller om plassene i sentrallinja - og alle duellene var rene spanske internoppgjør. På topp ble Fernando Torres foretrukket av noen få hundre flere enn David Villa.

I midtforsvaret var Carlos Marchena tett bak sin makker Carles Puyol, mens Marcos Senna bare var 350 stemmer unna Xavi Hernandez, som ble kåret til turneringens beste spiller av Uefa.

Leserne sender Ronaldo på tribunen
LESERNES LAG: Seks av elleve på Dagbladet.no-lesernes lag er spanske. Og aller klarest var valget på høyrebacken, der Sergio Ramos var med på nesten tre av fire lag. Foto: Scanpix. Montasje: Dagbladet.no
LESERNES LAG: Seks av elleve på Dagbladet.no-lesernes lag er spanske. Og aller klarest var valget på høyrebacken, der Sergio Ramos var med på nesten tre av fire lag. Foto: Scanpix. Montasje: Dagbladet.no Vis mer
SKUFFET: Cristiano Ronaldo rusler skuffet av banen etter tapet mot Tyskland. Han kom heller ikke med på Dagbladet.no-lesernes drømmelag.