Leste Ivers-boka hele natta

TRONDHEIM (Dagbladet): Hva gjør en norsk fotballhelt etter at han har scoret tre mål mot Galatasaray i Mesterligaen? Sigurd Rushfeldt leste den nye boka om den største av alle Rosenborg-stjerner, storscoreren Odd Iversen.

- Jeg sov ikke spesielt godt, tror ikke jeg sovnet før klokka fem om morgenen. Derfor tok jeg fram boka om Odd Iversen, sier Sigurd til Dagbladet.

- Syns du den var bra?
- Ja, den er god, sier Sigurd - uten at han utdyper det noe nærmere. Som de fleste vet er han ikke en mann av store ord og fakter. Rolig, behersket, sindig, sier folk om finnmarkingen.

På søndag har han sjansen til å slette Ivers-rekorden som noen tror kan stå til evig tid: 30 mål i Tippeligaen. Sigurd har 27 denne sesongen, og kan banke inn noen flere, hvis han får det til å stemme igjen.

- Sigurd er god for tida. Det går på sjøltillit, sier RBK-trener Trond Sollied.

Dagen derpå påpeker treneren at Rush hadde fem sjanser mot Galatasaray. Han scoret på tre av dem.

Straffe

- Han burde ha scoret fire. Avslutninga var for dårlig på den ene sjansen. Hadde han tatt en skuddfinte, ville han antakelig fått straffe, påpeker Trond Sollied.

Med andre ord er det langt fram før alt blir perfekt, også på Lerkendal, og da er det vel bare å trene. Men i går ga RBK-sjefene blaffen i å organisere noe som helst.

- Det er fint å få suge på karamellen etter en sånn kveld, sier Ola By Rise. Noen slitne RBK-helter tok boblebad, andre drev styrketrening, drakk kaffe og spiste bløtkake - og leste avisene, både en og to ganger.

Droppet lesesalen

Student Rushfeldt droppet også det vanlige besøket på lesesalen. Etter en sein frokost la han veien til Lerkendal, der gratulantene nærmest sto i kø.

En av hilsenene kom fra Arbeiderpartiets bystyregruppe i Trondheim som tilbyr plass på lista ved kommunevalget.

- Det setter jeg pris på. Jeg følger litt med i politikk, og jeg støtter Ap, forteller Rush.

De feite profftilbudene som alle tror kommer - var ennå ikke kommet i går kveld. - På søndag skal dere banke dine tidligere lagkamerater i TIL?

- Ja, vi må satse på å slå dem, smiler Sigurd.