Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Leter etter årsaken til Boogaards død

Familien donerer hjernen til forskning.

HJERNERYSTELSE:  Derek Boogaard (t.v.) måtte tilbringe resten av sesongen på sidelinjen etter å ha pådratt seg en hjernerystelse i denne slåsskampen mot Ottawa Senators' Matt Carke i desember i fjor.Foto: SCANPIX/AP photo/The Canadian Press, Sean Kilpatrick
HJERNERYSTELSE: Derek Boogaard (t.v.) måtte tilbringe resten av sesongen på sidelinjen etter å ha pådratt seg en hjernerystelse i denne slåsskampen mot Ottawa Senators' Matt Carke i desember i fjor.Foto: SCANPIX/AP photo/The Canadian Press, Sean Kilpatrick Vis mer

Det kan ta flere uker før vi får svaret på hvorfor NHL-spilleren Derek Boogaard døde, men det spekuleres allerede i at det har sammenheng med alle hans slagsmål.

28-åringen, som var lagkamerat med Mats Zuccarello Aasen i New York Rangers, ble funnet død i sin leilighet i Minneapolis fredag. Det er ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

Boogaard var en av NHLs tøffinger, spillerne som skal beskytte sine mer teknisk begavede lagkamerater og som ofte gjør det på tørre never. I NHL-karrieren scoret «Boogeyman» tre mål og pådro seg 598 utvisningsminutter. Han var involvert i 70 slåsskamper i NHL.

Ifølge Minneapolis Star-Tribune har spillerens familie donert hjernen hans til forskere ved Boston University som studerer hjerneskader hos idrettsfolk.

- Nyheten om at vi har mistet en spiller som var så ung og så sterk er sjokkerende og trist for alle i ligaen, sa NHL-sjef Gary Bettman.

Hjernerystelse Den to meter høye og 120 kilo tunge vingen var en av ligaens mest fryktede slåsskjemper, kanskje den mest fryktede. Han spilte sin siste kamp 9. desember i fjor. I et slagsmål med Matt Carkner pådro han seg en skulderskade og en hjernerystelse som satte ham utenfor resten av sesongen.

Hjernerystelser og deres langtidsvirkning har vært et hett tema i amerikansk idrett den siste tiden, og særlig i NHL. Superstjernen Sidney Crosby, ligaens største navn, mistet også siste del av sesongen etter en hjernerystelse.

Tidligere i år ble virkningene av gjentatte hodetraumer kartlagt under obduksjonen av Bob Probert, som i sin tid var en av NHLs fremste slåsskjemper. Det ble påvist at han led av en degenerativ lidelse som i virkning kan sammenlignes med Alzheimers, og som kan forårsakes av gjentatte slag mot hodet.

Godt likt Mens Boogaard var en fryktet spiller på isen, var han kjent som en mild og hyggelig fyr utenfor arenaen. Han var godt likt av de fleste.

- Ethvert lag ville elsket å ha ham, både for det han gjorde på isen og som en flott lagkamerat utenfor. Han stilte alltid opp for deg, sa Rangers-spiller Marian Gaborik, en av dem Boogaard var betalt for å beskytte.

Det ble avholdt ett minutts stillhet for Boogaard før sluttspillkampen mellom Boston Bruins og Tampa Bay Lightning lørdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media