Lett match for Lukkøye

LONDON (Dagbladet): - Dette er en verdensmester, sier Mark Butcher fra boksebladet Boxing News der han sitter og intervjuer Ole Klemetsen. Akkurat det får vi svar på om et par måneder.

For i kveld handler det om Kalin Stoyanov - en fyr som ikke har vunnet en boksekamp siden 1. juledag 1994. Med andre ord: Et nytt slaktoffer, denne gangen fra Bulgaria. Seks mann sa først ja, deretter «kanskje» og til slutt «aldri i verden» når det gikk opp for dem at det var Lukkøye som skulle være motstanderen på kveldens London-stevne.

Kamerat Stoyanov, som har ni seirer, 18 tap og to uavgjorte kamper, og som sannsynligvis er blakk eller ikke har rukket å tenke seg om, svelget søkke og snøre som den sjuende. Og slik er Lukkøyes verden når det ikke handler om en tittelkamp.

Det er bare de dummeste som tør.

- Skyld ikke på oss, sier pappa Big John. - Vi må bare ta til takke med de folka vi får. Og sånn umiddelbart ser jo ikke dette så bra ut.

- Sånn er det bare i denne bransjen.

Mark Butcher, stolt skribent i verdens mest betydelige bokseblad, bryr seg ikke om Kalin Stoyanov. Butcher vet nemlig hvordan man matcher fram en verdensmester. Og derfor teller han ikke likene i Lukkøyes rekord-liste.

  • Det eneste han er ute etter - hvilket betyr meget viktig oppmerksomhet for Ole Klemetsen - er å fortelle sine lesere at nasjonen Norge sannsynligvis snart huser en skikkelig verdensmester.