Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lett norsk håndballseier

Spilte på seg selvtillit mot Sveits.

TILBAKE: Viktige Børge Lund var tilbake på banen da Norge tok en enkel seier mot Sveits i oppkjøringen til VM.Foto: Morten Rakke / Scanpix
TILBAKE: Viktige Børge Lund var tilbake på banen da Norge tok en enkel seier mot Sveits i oppkjøringen til VM.Foto: Morten Rakke / Scanpix Vis mer

Børge Lund var tilbake på banen. Norge åpnet solid med godt forsvarsspill. Sveits kom seg ikke til VM, og motstanden var ikke skremmende god.

Likevel er det framgang å spore hos Robert Hedins lag. Norge startet VM-oppkjøringen flaut med stortap mot Sverige og nederlag mot Brasil.

Før pause spilte Norge med nesten toppet lag, og da gikk det inn bare ti mål mot keeper Steinar Ege.

Fredag slo Norge et B-preget slovensk lag 36-33. Søndag venter Romania i siste test. Rumenerne har tapt klart i sine to første kamper i turneringen i Sveits.

Norge VM-åpner mot Japan fredag. De andre lagene i gruppen er Brasil, Ungarn, Island og Østerrike.

Det er lite trolig at Frank Løke rekker den kampen, men han skal være i stand til å delta i mesterskapet. Verre er det med Kjetil Strand. Han har ødelagt leddbånd i skuddarmen. En spesiallaget skinne kan kanskje hjelpe ham, men sjansene er ikke særlig gode.

Norge har hatt to-tre gavepakker i mesterskap de siste årene, men hver gang har det gått galt i avgjørende øyeblikk.

Årets VM blir knallhardt. Skulle de norske gå videre til hovedrunden, venter sannsynligvis lag som Frankrike (tittelforsvarer) og meget gode Spania.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling