Lettelse for Solskjær etter sjansesløsing

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United holdt på å gå på oppkjøringens første poengtap mot Kristiansund. Så fikk de straffespark.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Kristiansund BK - Manchester United 0-1 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Det ble en spesiell kveld for trenerne Ole Gunnar Solskjær og Christian Michelsen, som er gode venner. I kveld la duoen vennskapet til side for å konkurrere i 90 minutter.

Manchester United kom nylig fra en reise i Asia og Australia, som ga laget maks utteling med fire seire på fire kamper. Den seiersrekka holdt lenge på å ryke i kveld, helt til Juan Mata satte inn seiersmålet på overtid etter et straffespark.

De røde skapte sjanser på løpende bånd før hvilen, men for dårlige avslutninger og en god Sean McDermott holdt Kristiansund inne i kampen. Den trenden fortsatte også etter pause, hvor Serigne Mbaye leverte flere gode redninger.

SE TV: Noah Solskjær debuterte for A-laget til Kristiansund under kveldens treningskamp mot Manchester United, hvor pappa Ole Gunnar var trener. Reporter: Fredrik Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

På overtid sprakk det imidlertid, da Andreas Vaikla felte Juan Mata i egen boks. Sistnevnte var iskald da han fikk sjansen fra krittmerket.

Noah Solskjær (19) fikk fem minutter mot pappa og Manchester United, og mottok kveldens høyeste applaus på Ullevaal da han entret gressmatta. Etter kampen sa han til TV 2:

- Opplevelsen var viktigst. Det var en treningskamp.

- Hva sa pappa til deg da du skulle utpå?

- Han sa bare «lykke til». Det var rart å spille for så mange folk når du aldri har gjort noe sånt før i hele ditt liv.

På pressekonferansen etter kampen sa Ole Gunnar Solskjær:

- Å få debuten her er stort for ham og et stort øyeblikk.

Om kampen sier han:

- Det var spesielt, hele oppbyggingen til kampen var spesielt for en fyr fra Kristiansund. Jeg tror publikum nøt det. Det er en spesiell kveld for alle. Jeg syns de klarte seg bra, for vi sleit med å score mål.

MANCHESTER UNITED SPILTE MOT KRISTIANSUND BK: Det endte 0-1 i oppgjøret mellom Kristiansund BK og Manchester United på Ullevaal Stadion i kveld. Vis mer

Stengte buret

Det var liten tvil om at Solskjær var kveldens mann på Ullevaal. Han fikk stor applaus fra supporterne til begge lag da han entret gressmatta for en prat på indre bane.

Solskjær hadde med seg yngstesønnen Elijah på innbytterbenken under kampen, og på motsatt benk satt sønnen Noah, som fikk de siste fem minuttene pluss tillegg.

VIKTIG Å BLØ FOR DRAKTA: Marcus og Martinus ogTidligere United-spiller Bojan Djordjic diskuterer hvordan det går med Manchester United. Video: Dagbladet Vis mer

Det første publikum ble servert av underholdning, var da Phil Jones forsøkte seg på et akrobatisk brassespark etter ti minutter. Ballen var imidlertid aldri i nærheten av målet til Sean McDermott.

Midtstopperen var også den som kom nærmest scoring de første 20 minuttene, da et innlegg fra høyre traff ham i skuldra, noe som gjorde jobben enkelt for Kristiansunds keeper.

United skapte i denne perioden flere halvsjanser, og det var særlig på venstresiden, hvor Aliou Coly fikk kjørt seg, at sjansene ble skapt.

Firkløveren Jesse Lingard, Anthony Martial, Scott McTominay og Marcus Rashford fikk alle muligheten til å sette kampens første scoring, men enten sto McDermott i veien, eller så var ikke avslutningene gode nok.

Etter hvert begynt nok Kristiansunds keeper å merke trykket fra de røde, særlig da ballen smalt i metallet bak ham etter et skudd fra McTominay. Sisteskansen tok det som kom mot ham før hvilen, og spilte en solid omgang. Han fikk også med seg en smultring etter å ha blitt byttet ut i pausen.

FORVENTINGER TIL KAMPEN: Noah Solskjær forteller om hans forventninger til dagens kamp mellom Manchester United og Kristiansund. Video: Dagbladet Vis mer

Avgjørelsen

Paul Pogba deltok ikke på trening tidligere i dag, og franskmannen var henvist til benken da Manchester United offentliggjorde lagoppstillingen. Der ble han sittende sammen med resten av stjernene på benken da andre omgang startet.

Kristiansund gjorde på sin side fem bytter før andre omgang, og skapte sin første gode sjanse da innbytter Sondre Sørli stanget ballen like utenfor målet til David de Gea.

Keeper Serigne Mbaye ville ikke være noe dårligere enn McDermott, og leverte tidlig en praktredning på et Rashford-skudd fra distanse.

Før timen var spilt valgte Solskjær å bytte ut hele mannskapet sitt. Pogba var blant dem som kom innpå. Franskmannen kunne fort gitt de røde ledelsen, men playmakeren stanget ballen utenfor mål etter 70 minutter.

Nullen røyk for Kristiansund da Andreas Vakla, lagets tredje keeper for kvelden, felte Juan Mata i boksen. Spanjolen var iskald fra krittmerket.