Lettelse i RBK

RBK er i ferd med å finne seg sjæl. Frode Johnsen og Ørjan Berg fant mål.

 • Alt om Tippeligaen
 • Tabellen

  (Dagbladet.no): ROSENBORG - ODD 2-0. Rosenborg fikk besøk av ligatoer Odd Grenland på Lerkendal. Skienslaget måtte reise sørover poengløse og målløse. Og det var egentlig aldri noen tvil om at det skulle bli RBK-triumf i kveld. Trønderne hadde kampen i sin hule hånd omtrent fra start til mål.

  - Jeg synes at vi til tider ligner litt på gamle Rosenborg - i alle fall i første omgang. Det er veldig positivt mye av det vi gjør, sier RBK-ving Øyvind Storflor til NRK Radiosporten.

  Men det gikk en halvtime før ballen lå i garnet bak Odd Grenland-keeper Morten Olsen. Målet kom på beste RBK-vis: Øyvind Storflor satte stor fart på høyrekanten, fikk ballen, vendte bort en Odd-spiller og la inn. I enden av innlegget sto Frode Johnsen. Rosenborg-spissen dundret læret i mål.

  Berg-raid


  Andre omgang hadde så vidt kommet i gang før Ørjan Berg fant ut at han skulle vise for hele fotball-Norge at han ikke har glemt sine ballkunster.

  Bodøværingen fikk ballen omtrent midt på banehalvdelen. Berg satte fart og rundet det som var av Odd-forsvarere, fra skrått holdt satte han inn 2-0.

  - Da er kampen på en måte kjørt, og etter det detter vi litt bakpå, mener Storflor.

  Lyn-seier gledet


  Odd Grenland, som ikke hadde tapt før i år, hadde ikke all verden av sjanser. Espen Hoff fikk en mulighet like før slutt, men skuddet gikk rett på keeper Espen Johnsen.

  Etter kampen kunne en lese lettelse i mange trønderansikt.

  - Det er klart vi er lettet. Og det var lett å se det på mange av ansiktene i garderoben, forteller Storflor.

  - Denne seieren trengte vi. Du trenger ikke å være professor for å forstå det. Journaliststreiken er over, og med tap ville vi ikke fått arbeidsro neste uke, sier trener Ola By Rise til NTB.

  Det gjorde heller ikke noe at ligaleder Tromsø ble uten poeng mot Lyn.

  - Vi hadde jo ikke regnet med at Lyn skulle klare det, innrømmer Storflor.

  Trener Ola By Rise deler ikke helt den oppfatningen:

  - Jeg regnet med at Tromsø ville få problemer mot Lyn på Ullevaal. Det stemte, og det var viktig med tre poeng mot Odd som også er høyt oppe på tabellen.

TO GLADE HERRER:</B> Ola By Rise og Per Joar Hansen hadde det bra som RBK-trenere i dag. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
MÅL-MANN:</B> Frode Johnsen scoret Rosenborgs første i dag. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX