Dagbladet i Manchester:

Letter på sløret

Som eneste norske avis møtte Dagbladet Pep Guardiola (51) dagen før dagen. Da City-manageren fikk spørsmål om Erling Braut Haaland, ga han et innblikk i spissens første tid i klubben. Og han kom med en god skadenyhet.

STORE FORVENTNINGER: Erling Braut Haaland er tatt inn i varmen fra første stund i Manchester City. Foto: NTB
STORE FORVENTNINGER: Erling Braut Haaland er tatt inn i varmen fra første stund i Manchester City. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Manchester City, Community Shield, klokka 18.00 lørdag

MANCHESTER (Dagbladet): - Det er stort for Manchester City å signere Erling Haaland foran Real Madrid og Barcelona. Det er den største signeringen siden Pep Guardiola kom til klubben, forteller Simon Bajkowski til Dagbladet.

SJEFSKRIBENT: Simon Bajkowski i lokalavisa Manchester Evening News. Foto: Tore Ulrik Bratland
SJEFSKRIBENT: Simon Bajkowski i lokalavisa Manchester Evening News. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Han er Manchester Citys sjefskribent i lokalavisa Manchester Evening News. Om noen få strakser kommer manageren til pressekonferansen på Etihad Campus, et par steinkast fra Etihad Stadium. Dette har utviklet seg til et fotballens maktsentrum de siste åra.

RINGSIDE: Rundt 30 journalister og fotografer fulgte pressekonferansen. Her er noen av dem. Foto: Tore Ulrik Bratland
RINGSIDE: Rundt 30 journalister og fotografer fulgte pressekonferansen. Her er noen av dem. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Lørdag spiller Manchester City mot Liverpool i Community Shield. Det er vinneren av Premier League mot vinneren av FA-cupen. Guardiola skal snakke om kampen og tingenes tilstand i klubben.

Rundt 30 journalister og fotografer er i salen. Som eneste avis fra Norge er Dagbladet på plass.

- Hei, flott å se deg. Har du hatt en fin sommer? spør første journalist som tar ordet.

SVARTE UTFYLLENDE: Pep Guardiola (t.v.) stilte på pressekonferansen med mediesjef. Foto: Tore Ulrik Bratland
SVARTE UTFYLLENDE: Pep Guardiola (t.v.) stilte på pressekonferansen med mediesjef. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Ja, veldig bra, svarer Guardiola, før han får spørsmål om også denne sesongen vil handle om Community Shield-lagene Manchester City og Liverpool.

- Kan du reflektere litt rundt dette?

- Jeg vet ikke. Helt ærlig, og jeg lover deg: Hvis jeg visste det, eller var i stand til å spå framtida, så ville jeg latt deg vite det. Jeg vet ikke hva som kommer til å skje. Men vanligvis melder flere lag seg på i Premier League. Og jeg forventer dette nå også.

GOD STEMNING: Erling Braut Haaland skal ha overbevist som en god avslutter på Manchester Citys treninger. Foto: NTB
GOD STEMNING: Erling Braut Haaland skal ha overbevist som en god avslutter på Manchester Citys treninger. Foto: NTB Vis mer

Med Erling Braut Haaland som sommerens store signering, må City tåle favorittstempelet. Guardiola er forsiktig med å legge altfor mye press på den sensasjonelle nordmannen offentlig.

Men på et dobbeltspørsmål fra Dagbladet - om Haaland er klar for spill lørdag og hvilket inntrykk han har av nordmannen - tar trenergiganten seg god tid.

- Han er klar til å spille i morgen, sier han og smiler.

- Førsteinntrykket er veldig bra. Han er en morsom fyr. Folk tror det kanskje ikke er så viktig. Men noe av det viktigste du kan gjøre er å bidra med gode vibrasjoner i garderoben. Det er viktigere enn mye annet.

Citys toppmann fortsetter:

- Han prøver å etablere seg med familien. Med hus, leilighet. Vi prøver å lære hverandre å kjenne. Han ser hva vi forsøker å få til på trening, og hva vi har gjort i de foregående sesongene. Så vil kvaliteten hans gjøre resten.

- Du snakket om noen småskader sist helg. Har han kvittet seg med disse?

- Han føler seg bra. Når jeg har snakket med ham de siste dagene, kan han føle bitte litt. Men han kan trene og bevege seg, sier Guardiola til Dagbladet.

Haaland har vanligvis hatt muskulære plager.

- Naturligvis vil han være enda bedre i slutten av august enn i dag. Nå spiller vi en kamp i uka og kan trene den påfølgende uka. Etter dette starter det tøffe programmet med kamper hver tredje og fjerde dag. Community Shield kommer for tidlig. Men det er sånn det er. Og vi tar det for hva det er, sier Guardiola.

I BLÅ DRAKT: Erling Haaland fikk debuten sin mot Bayern München natt til søndag. Foto: NTB
I BLÅ DRAKT: Erling Haaland fikk debuten sin mot Bayern München natt til søndag. Foto: NTB Vis mer

En annen journalist følger opp Haaland-sporet.

- Hvordan har han utviklet forholdet til lagkameratene og utenfor banen?

- Jeg vet ikke hvordan det er utenfor banen. Jeg går ikke og tar en øl med dem, så det vet jeg ikke, sier Guardiola til humring i salen.

- Men på banen er det bra. Det jeg ser i kantina og i korridorene ser bra ut. Vi er heldige med spillerne vi har hatt de siste åra. Det er derfor vi kan vinne titler. De nye gutta blir tatt vare på fra dag én av dem som er her.

KORT OG GREIT: Dette klippet viser Erling Braut Haalands velkomsttale til sitt nye lag. Video: Jack Grealish via Instagram Vis mer

Manageren trekker fram Fernandinho som var i klubben fra 2013 til 2022.

- Han la igjen en utrolig arv for hvordan du skal oppføre deg i garderoben, påpeker Guardiola. Stikkord: Respekt for jobben. Og respekt for lagkameratene.

Selv framstår Guardiola som en usedvanlig hyggelig fyr. Hvis det er sånn at han er verdens beste trener - slik enkelte påstår - er det noe i at de hyggeligste personene også er de beste.

FULGTE PRESSEKONFERANSEN: Journalist Paul Hirst dekker Manchester City for storavisa The Times. Foto: Tore Ulrik Bratland
FULGTE PRESSEKONFERANSEN: Journalist Paul Hirst dekker Manchester City for storavisa The Times. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Journalistveteranen Paul Hirst i The Times innrømmer at han ble overrasket over Guardiolas svar på fredagens pressekonferanse.

- Jeg kom til pressekonferansen og tenkte at han ikke ville snakke så mye om Haaland. Han er ganske interessert i å snakke om de to andre signeringene, Kalvin Phillips og Julián Álvarez. Men denne gangen var han mer villig til å snakke om Haaland enn jeg trodde.

Hirst påpeker:

- Jeg tror ikke han hadde snakket så positivt om ham hvis han ikke var fornøyd med det han så på trening. Jeg tror dette blir en perfekt match. Haaland kan ikke få en bedre trener enn Pep til å utvikle talentet sitt.

- Hvor mange mål forventer du i Premier League?

- Nærmere 30. Måten City spiller på må være en drøm for en spiss.

HEI SVEIS: Erling Braut Haalands hårsveis får oppmerksomhet. Vis mer

Simon Bajkowski i Manchester Evening News tror fansen ser på Haalands overgang fra Borussia Dortmund som «en hjemkomst».

- Faren hans spilte her. Og han ble født i England. Dette er stort for klubben og Premier League.

Manchester Evening News og Bajkowski var den første avisa som hadde et intervju med Haaland etter han ble presentert i City.

- Han har rykte på seg for å gi korte svar. Han har ikke sagt for mye i intervjuer etter Champions League-kamper. Men han var fin og rolig. Han ga beskjed: «Hvis du stiller dumme spørsmål, får du dumme svar.» Det gjorde at vi var på tå hev.

STOR KVELD: Erling Braut Haaland feirer målet da han ble matchvinner mot Bayern München natt til søndag. Foto: NTB
STOR KVELD: Erling Braut Haaland feirer målet da han ble matchvinner mot Bayern München natt til søndag. Foto: NTB Vis mer

Men det er nå ekteskapet mellom Haaland og City virkelig starter. Community Shield spilles på King Power Stadium i Leicester på grunn av kvinnenes EM-finale på Wembley.

Var scoringen i treningskampen mot Bayern München en tilfeldighet?

Haaland er i alle fall klar. Det bekrefter Pep Guardiola til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer