Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Lettere å vinne i år

Thor Hushovd går for seier allerede på den første etappen av Tour de France. Sjansen for å vinne en etappeseier er større i år enn i fjor, mener 25-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er et enormt press som hviler på Grimstad-guttens skuldrer før Tour de France braker løs førstkommende lørdag. I fjor var det en drøm å vinne en etappe i Tour de France. I år er det et mål, sier Thor Hushovd til Dagbladet.

Populær

Også i Frankrike er forventningene skyhøye, både fra Crédit Agricole-fansen og fra lagledelsen. Nordmannen har fått en høy stjerne etter fjorårets suksess i Tour de France.

- Jeg blir alltid presentert som etappevinner i Tour de France. Det er mer jubel og flere som ønsker autografen min nå enn tidligere. Der nede er en etappeseier i Touren svært viktig, forklarer han.

Sykdom

I går holdt sykkelstjernen pressekonferanse i Oslo. Alle de største mediene var til stede. Hushovd smilte og spøkte, men klarte ikke å skjule usikkerheten.

Som i fjor har Hushovd vært igjennom en kronglete forsesong. I vinter trente han for hardt under en sykdomsperiode og ble overtrent.

Hele mars og april gikk med til å komme ovenpå igjen, før han slo til med to etappeseirer på rappen i slutten av mai og begynnelsen av juni.

Men konkurranseprogrammet ble for tøft, og under NM forrige helg sleit 25-åringen med kramper og endte på en skuffende 17. plass på hjemmebane. Det skjer alltid mye rundt Hushovd.

Kamp i prologen

I fjor sto han på startstreken i Tour de France uten en eneste seier tidligere i sesongen. Den andre etappen endte med et smertehelvete uten like, på grunn av kramper og væskemangel. I stedet for å gi opp, slo han til med seier på den 18. etappen. I år har han to etappeseirer før start. Hushovd har lært av fjorårets krampehelvete og kommer ikke til å gå i brudd uten at treneren Denis Roux befaler det. Å vinne spurter er blitt nordmannens spesialitet.

- Sjansen for at jeg vinner en etappe i år, er større enn i fjor. Jeg føler meg sterkere. Samtidig er laget sterkere i år enn i fjor, mener Hushovd.

Taktikken er klar. Allerede i lørdagens prolog må han markere seg. Hans argeste konkurrent Stuart O'Grady må slås i prologen. Hvis ikke, vil laget kjøre for ham i stedet for Hushovd.

- Det blir en kamp mellom Stuart O'Grady og meg. Kjører han 20 sekunder bedre enn meg i prologen, vil laget kjøre for ham den første uka, sier han.

STARTKLAR: Lørdag starter Tour de France. Thor Hushovd har klare mål: Flere etappeseire.