KLATRER PÅ RANKINGEN: Casper Ruud er nå på 241. plass på verdensrankingen. Her i aksjon under tennis-NM i Frognerparken tidigere i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KLATRER PÅ RANKINGEN: Casper Ruud er nå på 241. plass på verdensrankingen. Her i aksjon under tennis-NM i Frognerparken tidigere i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Tennis:

- Lettere for Ruud å komme inn i turneringer når han klatrer på rankingen

(Dagbladet): I går ble det klart at Casper Ruud nå er nummer 241 på verdensrankingen i tennis. Snarøya-gutten har klatret hele 24 plasser fra forrige ranking.

- Det blir lettere for Ruud å komme inn i andre turneringer når han klatrer på rankingen. Han får rett og slett flere muligheter, sier Europsort-kommentator Christer Francke.

- Gir det noen praktiske fordeler at han nå er blant de 250 beste i verden?

- Det gir ingen direkte fordeler å være nummer 241 kontra å være nummer 251, men nå som han nærmer seg de 240 beste, har han muligheten til å kvalifisere seg til Australian Open. Det er alltid noen som er skadet som ikke får sjansen til å kvalifisere seg, så der ligger det en mulighet for Ruud. Men det forutsetter at han drar til Australia og vinner tre eller fire kamper, sier Francke.

Grand Slam

Hvis Ruud velger å dra til Australia og klarer å kvalifisere seg, åpner det seg nye muligheter. Med gode prestasjoner der vil det være sjanser for å komme seg til hovedturneringen (uten kvalifisering) i en Grand Slam-turnering.

- Jeg gleder meg til Grand Slam-kvalifisering til Australian Open neste år. Målet er å bli topp 200 på rankingen. Så kanskje topp 100 etter det. Du må ta steg for steg. Da får du større muligheter: Agenter, sponsorer. Jeg håper å være topp 200 innen et halvt år. Spiller jeg «dritbra» i Kina og klarer det veldig raskt, eller om det tar flere år, det er umulig å si, sa Ruud til Dagbladet i september.

KOMMER HJEM: Casper Ruud skal spille turnering i Norge neste uke. Her sammen med sjakkspiller Magnus Carlsen tidligere i år.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KOMMER HJEM: Casper Ruud skal spille turnering i Norge neste uke. Her sammen med sjakkspiller Magnus Carlsen tidligere i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Grand Slam-turneringene er de gjeveste å komme med på. Alle de beste spillerne i verden gjør alt som er mulig for å komme inn i hovedturneringen. Der er det også mye penger å hente. Selv om du taper første runde, får du cirka 300 000 kroner, sier Francke.

Norwegian Open

Neste uke skal Ruud spille tennis på norsk jord. 17-åringen skal være med på Norwegian Open, som foregår inne i Oslo Tennis Arena.

- Dit bør det komme folk. Norske idrettsutøvere som gjør det bra er jo alltid attraktivt. Ruud så bra ut i forrige turnering i Chile, der han tok seg til kvartfinale. Men det er ikke Ruuds favorittdekke i den hallen turneringen foregår på i Oslo, så vi får se hvordan det går, sier Francke.