BENKEN AVGJORDE: Innbytterne Marouane Fellaini (t.v.) og Dries Mertens sikret Belgia en perfekt VM-åpning. Spesielt for Fellainis del var målet en stor opptur etter en forferdelig United-sesong. Foto: Leonhard Foeger / Reuters / NTB Scanpix
BENKEN AVGJORDE: Innbytterne Marouane Fellaini (t.v.) og Dries Mertens sikret Belgia en perfekt VM-åpning. Spesielt for Fellainis del var målet en stor opptur etter en forferdelig United-sesong. Foto: Leonhard Foeger / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Lettet Fellaini: - Spesielt glad på vegne av familien min

Og nå florerer vitsene på Twitter.

Belgia-Algerie 2-1 (0-1):

(Dagbladet:) Så mange har spådd at Belgia blir VMs positive overraskelse at bildet egentlig har snudd:

Nå er overraskelsen at Algerie kunne lede på dem i over to tredjedeler av åpningskampen i Belo Horizonte. Alt annet enn åttendedelsfinale (minst) vil være en stor nedtur, både for de røde djevlene selv, og for alle deres multinasjonale sympatisører.

Det begynte altså strevsomt i åpningskampen, men til slutt kom betalingen. Gjennom den utskjelte Marouane Fellaini.

I Manchester United har han scoret like mange mål som han har spilt strålende kamper - null - men da han nikket ballen i tverrliggeren og inn for sin nasjon under VM i Brasil, fikk den offensivt anlagte midtbanespilleren en gedigen oppreisning.

- Marc Wilmots (landslagssjefen) ba meg spille spiss. Målet var at jeg skulle vinne hodeballer, sier innbytter Fellaini i TV-intervjuet etter seieren.

- Vi var ikke aggressive nok i den første halvtimen, men Wilmots hadde rett: Hittil i VM har det ofte skjedd mye de siste tjue minuttene av kampene, sier Fellaini videre.

Målet feiret han foran tribunen hvor familien satt.

- Jeg var spesielt glad på deres vegne, så jeg løp dit først. Vi jobbet hardt for dette resultatet, men det er fortsatt to kamper igjen av gruppespillet. Mye arbeid gjenstår. Vi må være skjerpet på treningene våre, men også mentalt, sier Fellaini.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Twitter-harselas Og om noen skulle tro noe annet:

På sosiale medier flommer det over av brukere som deler sine betraktninger rundt Fellainis etterlengtede opptur.

«Manchester United burde kjøpe den Fellaini som spiller for Belgia», skriver 1986-VM's toppscorer Gary Lineker.

«Fellaini gjør mer på 25 minutter for Belgia enn på 21 kamper for #MUFC», fastslår den norske United-redaktøren Lars Morten Olsen.

«Belgia har gitt opp. Fellaini er kommet inn», meldte Football Paradise på twitter rett etter byttet.

Den formuleringen må de i kveld skylle ned med et glass Stella Artois.

Scoret foran familien For Fellainis sterke nikk ble snart fulgt opp av kampens vinnermål. Den belgiske midtbaneterrieren Kevin de Bruyne taklet perfekt da Algerie prøvde å løfte laget. Eden Hazard fikk ballen, avanserte inn på motsatt halvdel, og som den eminente spilleren han her, så han selvfølgelig at Dries Mertens stormet inn i feltet på motsatt side.

- Det føltes veldig bra å score. Spesielt siden familien min var til stede, sier Mertens, ifølge hln.be.

Begge de to målscorerne startet på Belgia-benken.

-  Det er landslagssjefens valg, og det må du akseptere. Selv om det var vanskelig for meg. Men jeg må være fornøyd med å ha scoret, sier den 27 år gamle Napoli-spilleren.

Mens Marc Wilmots, den nevnte sjefen, fastslår:

- Det var benken vår som utgjorde forskjellen i dag.