Lettet Guardiola:
- Kunne ha tapt tittelen

Pep Guardiola hyllet spillerne sine etter Manchester Citys 1-0-seier over Tottenham. Han er dypt imponert over måten de har taklet Champions League-nedturen på.

PUSTET LETTET UT: Josep Guardiola sammen med Kun Agüero etter dagens seier mot Tottenham. Seieren gjør at City fortsatt har PL-tittelen i egne hender. Foto: NTB Scanpix
PUSTET LETTET UT: Josep Guardiola sammen med Kun Agüero etter dagens seier mot Tottenham. Seieren gjør at City fortsatt har PL-tittelen i egne hender. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det var mer enn bare viktige Premier League-poeng som sto på spill lørdag. De lyseblå var også ute etter å revansjere onsdagens smertefulle mesterliga-exit mot nettopp Tottenham.

City-stjernene fikk det de var ute etter. Gjestene fra London ble slått takket være en tidlig scoring fra 18-åringen Phil Foden. Etter seieren passet Guardiola på å rose spillerne sine.

– Vi kunne ha tapt Premier League i dag. Det var ordentlig tøft etter onsdagens kamp. Hvis jeg selv hadde spilt, kunne jeg ikke ha gjort det spillerne mine gjorde i dag. De fortjener mer ros for denne kampen enn noen andre de har spilt denne sesongen, sa spanjolen.

Manchester Citys kvadrupeldrøm er knust, men laget kan fortsatt vinne en hjemlig trippel. Ligacupen er allerede i boks, og i ukene som kommer kan Guardiolas menn også hanke inn Premier League-tittelen og FA-cuptrofeet.

City-sjefen håper Champions League-skuffelsen vil gi litt ekstra motivasjon i sesonginnspurten.

– Jeg har sagt til spillerne mine at det er bra hvis det fortsatt gjør vondt. Opplevelsen mot Tottenham (i mesterligaen) har gitt oss noen følelser som vi ellers ikke ville ha hatt. Men selv om vi ikke skulle greie å vinne Premier League eller FA-cupen, har vi fortsatt hatt en flott sesong, sa Guardiola lørdag.

– Vi kjemper mot det beste Liverpool-laget noensinne. Det er blant de beste lagene jeg har sett noen gang, la han til.

I ligaen har Manchester City skjebnen i egne hender. De regjerende mesterne er ett poeng foran Liverpool når begge har fire kamper igjen av sesongen.

(NTB)