Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lettet Murray tok seg videre

Overvant kroatisk servekanon.

FIN FOREHAND: Andy Murray er ett steg nærmere Wimbledon-drømmen etter seieren i kveld.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth
FIN FOREHAND: Andy Murray er ett steg nærmere Wimbledon-drømmen etter seieren i kveld.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

Andy Murrays drøm om å bli første brite til å vinne Wimbledon på 75 år lever videre etter fredagens 6-4, 4-6, 6-1, 7-6 mot Ivan Ljubicic.

Kampen ble spilt under tak på Centre Court fredag kveld, mens en rekke andre kamper måtte utsettes på grunn av regn.

Fjerdeseedede Murray tok åpningssettet, men måtte se at den kroatiske servekanonen Ljubicic utlignet umiddelbart.

Murray klarte så å løfte sitt spill og vant 6-1 i det tredje. Briten kunne servet hjem seieren på 5-4 i det fjerde settet, men rotet vekk muligheten og først i tiebreaket avgjorde hjemmehåpet.

Den 24 år gamle skotten håper å bli første britiske vinner på Wimbledon-gresset siden Fred Perry i 1936.

- En tøff kamp der begge slet med annenservene sine. Da jeg servet for seieren på 5-4 snudde han det. Du må gjennom tøffe sett og vanskelig kamper i en Grand Slam-turnering. Dette ble veldig intenst. Jeg må serve bedre, men returene var gode og jeg er glad for fortsettelsen, mente Murray.

I 4. runde venter franskmannen Richard Gasquet, seedet som nummer 17 i turneringen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media