Lettet Petter

Selvtilliten til Petter Solberg steg flere hakk etter at han kjørte inn til en sterk 2. plass på gårsdagens shake down i Rally Mexico.

Når alvoret tar til i dag har Petter en bedre følelse enn på lenge.

-  Jeg trengte virkelig dette nå, og det gjorde godt for selvtilliten min. Jeg visste at det som har blitt gjort med bilen siden sist måtte gå den rette veien, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Bare Marcus Grönholm var bedre enn ham - selv om Petter ikke er helt enig i det.

-  Jeg slo Marcus med fire sekunder på de to første turene, som jeg følte var representative. Det er det som betyr noe for meg.

I dag starter Petter som nummer ni, plassen bak Henning, som ble nummer fire på shake down.

Prege kjøringa

De best plasserte i sammendraget etter de to første VM-rundene starter foran og må kjøre opp løypa - noe Petter ser på som en stor fordel.

-  Ja, det er en stor fordel å starte litt bak i feltet, spesielt på de tre første fartsprøvene. Da er det kjørt opp spor, sier Solberg.

Fjorårets VM-sølvvinner ble forrådt av bilen i både Monte Carlo og Sverige, og står derfor med 0 poeng så langt. Det vil prege kjøringa hans i Rally Mexico.

-  I starten kommer jeg til å kjøre ganske safe. Det blir i hvert fall ikke noe idioti fra min side. Men jeg trenger litt flaks, sier Petter Solberg, og legger til:

-  Jeg synes faktisk jeg fortjener det også.

I fjor vant Petter Solberg Rally Mexico, mens Henning deltar for første gang. Petter tør knapt tenke tanken på 2 x Solberg på pallen - men han gjør det likevel.

Sette foten ned

-  Ja fy f***, alt er mulig. Henning kan også gjøre det bra her. Det hadde vært moro med en fullklaff for begge to, sier Petter.

-  Jeg må si jeg er bedre enn noen gang. For meg er det bare 14 VM-runder i år i stedet for 16, sier han.

Brødreduellen var et hett tema på gårsdagens pressekonferanse, hvor både Petter og Henning deltok. Petter sa han håpet Henning ville være en god bror og slippe ham forbi dersom han ble tatt igjen. Henning repliserte slik:

-  Jeg kommer til å sette foten min ettertrykkelig ned så en slik situasjon ikke oppstår, lovet Henning.

STAKK AVGÅRDE: Petter Solberg blant kaktuser og eksos.