Paralympics:

Lettet Skarstein klar for finale: - Dette var mye bedre

Gikk enkelt videre fra oppsamlingsheatet.

FORNØYD: Birgit Skartein er klar for finale. 
FORNØYD: Birgit Skartein er klar for finale.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO /RIO (Dagbladet): Roeren Birgit Skarstein måtte ut i et oppsamlingsheat etter at et uhell i starten kostet henne for mange sekunder i gårsdagens forsøksheat.

I dag gikk det langt bedre og Skarstein hadde full kontroll.

27-åringen vant heatet enkelt foran brasilianske Claudia Santos, til stor jubel fra familie og venner som hadde møtt mannsterke opp for å heie henne fram:

- I dag var en bedre dag for min del. Ting klaffet bedre og jeg fikk mer ut det jeg har å gå på, forklarer Skarstein etter heatet.

Bommet i går

I mål på 1000 meteren i går var Skarstein fem sekunder bak vinneren Lili Wang. Og det med uhellet som kostet henne minst tre sekunder på de første 250 meterne, er Skarstein positiv til morgendagens finale.


- Du sleit i starten i går. Hvordan gikk det i dag sammenliknet med i går?

- Starten var en helt annen. Vi har jobbet med de tingene som ikke fungerte optimalt i går, og den oppgaven løste jeg bra i dag. Taktikken fungerte bra, det har vært en fin gjennomkjøring, sier en tydelig lettet og glad Skarstein - i stor kontrast til de mørke skyene som sirklet seg rundt Rios mange fjelltopper.

- Hva må du gjøre for å ta igjen de fem sekundene du var bak i forsøksheatet?

- Jeg mistet fort fem sekunder i går på ulykka. Jeg er kapabel til å konkurrere med de beste. Det er for høyt nivå til at vi kan gjøre sånne feil. Gjør du en sånn tabbe, er du ute med en gang, forklarer roeren.

- Hva gjør du fram til finalen i morra?

- Nå skal jeg hjem. Så skal jeg spise, restituere, sove, visualisere og sette sammen det løper jeg vet jeg kan gjøre i morra.

  • Finalen går 13:30 norsk tid søndag.
Ås  20160718.
Birgit Skarstein under pressetreff med rolandslaget på Årungen før OL i Rio.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Ås 20160718. Birgit Skarstein under pressetreff med rolandslaget på Årungen før OL i Rio. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

«Nå handler alt om Rio, det er hele livet mitt»

Birgit Skarstein

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer