FORNØYD: Birgit Skartein er klar for finale. 
FORNØYD: Birgit Skartein er klar for finale. Vis mer

Paralympics:

Lettet Skarstein klar for finale: - Dette var mye bedre

Gikk enkelt videre fra oppsamlingsheatet.

OSLO /RIO (Dagbladet): Roeren Birgit Skarstein måtte ut i et oppsamlingsheat etter at et uhell i starten kostet henne for mange sekunder i gårsdagens forsøksheat.

I dag gikk det langt bedre og Skarstein hadde full kontroll.

27-åringen vant heatet enkelt foran brasilianske Claudia Santos, til stor jubel fra familie og venner som hadde møtt mannsterke opp for å heie henne fram:

- I dag var en bedre dag for min del. Ting klaffet bedre og jeg fikk mer ut det jeg har å gå på, forklarer Skarstein etter heatet.

Bommet i går

I mål på 1000 meteren i går var Skarstein fem sekunder bak vinneren Lili Wang. Og det med uhellet som kostet henne minst tre sekunder på de første 250 meterne, er Skarstein positiv til morgendagens finale.


- Du sleit i starten i går. Hvordan gikk det i dag sammenliknet med i går?

- Starten var en helt annen. Vi har jobbet med de tingene som ikke fungerte optimalt i går, og den oppgaven løste jeg bra i dag. Taktikken fungerte bra, det har vært en fin gjennomkjøring, sier en tydelig lettet og glad Skarstein - i stor kontrast til de mørke skyene som sirklet seg rundt Rios mange fjelltopper.

- Hva må du gjøre for å ta igjen de fem sekundene du var bak i forsøksheatet?

- Jeg mistet fort fem sekunder i går på ulykka. Jeg er kapabel til å konkurrere med de beste. Det er for høyt nivå til at vi kan gjøre sånne feil. Gjør du en sånn tabbe, er du ute med en gang, forklarer roeren.

- Hva gjør du fram til finalen i morra?

- Nå skal jeg hjem. Så skal jeg spise, restituere, sove, visualisere og sette sammen det løper jeg vet jeg kan gjøre i morra.

  • Finalen går 13:30 norsk tid søndag.
Ås 20160718. Birgit Skarstein under pressetreff med rolandslaget på Årungen før OL i Rio. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

«Nå handler alt om Rio, det er hele livet mitt»

Birgit Skarstein