SLO TILBAKE: - Som manager er det ikke slik du vil nyte kampen, sier Ole Gunnar Solskjær etter en ellevill forestilling mot Southampton. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB Scanpix
SLO TILBAKE: - Som manager er det ikke slik du vil nyte kampen, sier Ole Gunnar Solskjær etter en ellevill forestilling mot Southampton. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB ScanpixVis mer

Manchester United vant 3-2 mot Southampton

Lettet Solskjær: - Det var akkurat som gamle dager

Ole Gunnar Solskjær var en blid mann etter 3-2-seieren mot Southampton, selv om han helst skulle sett at kampen ble avgjort allerede i første omgang.

  • Man Utd - Southampton 3-2 (0-1)

MANCHESTER (Dagbladet): - Selv dere er andpustne, humret en lettet Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen etter dramaet mot Southampton.

Etter at Tottenham spilte 1-1 mot Arsenal, lå det nemlig an til å bli en drømmedag for United med seier over Southampton.

Men etter første omgang - 45 minutter preget av noen gigantiske Lukaku-misser og et drømmemål av Yan Valery (20) - så det tungt ut for United.

Andreas Pereira og Romelu Lukaku snudde kampen i andre omgang, men så fikk United et nytt slag i trynet da James Ward-Prowse utliknet med et vakkert frispark et kvarter før slutt.

United er derimot i en fantastisk flyt om dagen, og det fikk man se igjen da Lukaku satte inn sitt andre mål i det 89. minutt.

- Det er som gamle dager. Jeg har vært en del av det så mange ganger selv. Jeg er så glad på vegne av guttene og at de klarte å klore seg til tre poeng, sier Solskjær om seieren.

- Ukomfortabelt

Solskjær har selv vært med på mange dramatiske kamper som har blitt avgjort i sluttminuttene.

«Seine seire og gode avslutninger - Ole vet alt om det», skriver Manchester United på Twitter etter kampen.

- Du glemmer at du er sliten. Du vil bare at ballen skal leveres rundt eller inn i boksen, gjenforteller Solskjær om følelsen av å jage mål på slutten.

Men nå som Solskjær ikke lenger er å finne på banen - men i managerstolen - skulle han gjerne sett at seieren var i boks langt tidligere.

- Vi har gjort det så mange ganger, men som manager er det ikke slik du vil nyte kampen. Du vil ha det komfortabelt. Vi burde ha ledet 2-0 etter første omgang, sier Solskjær.

Romelu Lukaku kunne scoret både ett, to og tre mål før pause, men måtte gå i garderoben målløs etter første omgang.

I andre omgang ble han likevel helten med 2-1 og 3-2-scoringen, begge lave avslutninger i det høyre hjørnet.

- Han jobber hver dag med avslutningene sine. Det er måten du scorer på, ved å trene. Han vet hva han vil gjøre, og har kvalitetene til å gjøre det, sier Solskjær.

Pereira slo tilbake

En annen spiller som sto fram, var Andreas Pereira (23). Den unge brasilianeren fikk gjennomgå etter Uniteds poengtap mot Burnley tidligere i vinter.

I dag svarte 23-åringen med både mål og målgivende, noe som naturligvis gleder Solskjær, spesielt siden han kommer fra Uniteds eget akademi.

- Jeg er så glad for ham. Han har kommet gjennom akademiet. Vi vet hva han er i stand til. Vi har kanskje funnet en bedre posisjon for ham enn nummer seks, han er kanskje mer en 8-er eller 10-er. Et mål og én målgivende, én dag for han å huske.

- Når unge spillere får kritikk, er ingenting bedre enn å se at de slår tilbake, legger nordmannen til.

Drømmer om comeback

Nå venter del to av åttedelsfinalen i Champions League mot Paris Saint-Germain.

Ingen lag har gått videre i Champions League etter å ha tapt med to eller flere mål på hjemmebane i den første kampen, så Solskjær og hans gutter må skrive historie om de skal gå videre til kvartfinalen.

Solskjær har ikke gitt opp, og viser til da Barcelona tapte 4-0 borte mot PSG i den første kampen i åttedelsfinalen i 16/17-sesongen, for å deretter gjøre det umulige ved å gå videre etter 6-1-seier på hjemmebane.

- Vi har fått se mange comeback før. Comebacket til Barcelona mot PSG, selv om det var motsatt. Hvis vi fortsatt er i kampen med 20-30 minutter igjen, så vet du aldri, avslutter nordmannen.