Manchester United vant 3-2 mot Southampton

Lettet Solskjær: - Det var akkurat som gamle dager

Ole Gunnar Solskjær var en blid mann etter 3-2-seieren mot Southampton, selv om han helst skulle sett at kampen ble avgjort allerede i første omgang.

SLO TILBAKE: - Som manager er det ikke slik du vil nyte kampen, sier Ole Gunnar Solskjær etter en ellevill forestilling mot Southampton. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB Scanpix
SLO TILBAKE: - Som manager er det ikke slik du vil nyte kampen, sier Ole Gunnar Solskjær etter en ellevill forestilling mot Southampton. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Man Utd - Southampton 3-2 (0-1)

MANCHESTER (Dagbladet): - Selv dere er andpustne, humret en lettet Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen etter dramaet mot Southampton.

Etter at Tottenham spilte 1-1 mot Arsenal, lå det nemlig an til å bli en drømmedag for United med seier over Southampton.

Kampfakta

Man Utd – Southampton 3-2 (0-1)

  • 74.459 tilskuere
  • Mål: 0-1 Yann Valery (26), 1-1 Andreas Pereira (53), 2-1 Romelu Lukaku (59), 2-2 James Ward-Prowse (75), 3-2 Lukaku (89).
  • Dommer: Stuart Attwell, England.
  • Gult kort: Ryan Bertrand (39), Southampton, Romelu Lukaku (89), Paul Pogba (90), Man Utd.

Men etter første omgang - 45 minutter preget av noen gigantiske Lukaku-misser og et drømmemål av Yan Valery (20) - så det tungt ut for United.

Andreas Pereira og Romelu Lukaku snudde kampen i andre omgang, men så fikk United et nytt slag i trynet da James Ward-Prowse utliknet med et vakkert frispark et kvarter før slutt.

United er derimot i en fantastisk flyt om dagen, og det fikk man se igjen da Lukaku satte inn sitt andre mål i det 89. minutt.

- Det er som gamle dager. Jeg har vært en del av det så mange ganger selv. Jeg er så glad på vegne av guttene og at de klarte å klore seg til tre poeng, sier Solskjær om seieren.

- Ukomfortabelt

Solskjær har selv vært med på mange dramatiske kamper som har blitt avgjort i sluttminuttene.

«Seine seire og gode avslutninger - Ole vet alt om det», skriver Manchester United på Twitter etter kampen.

- Du glemmer at du er sliten. Du vil bare at ballen skal leveres rundt eller inn i boksen, gjenforteller Solskjær om følelsen av å jage mål på slutten.

Men nå som Solskjær ikke lenger er å finne på banen - men i managerstolen - skulle han gjerne sett at seieren var i boks langt tidligere.

- Vi har gjort det så mange ganger, men som manager er det ikke slik du vil nyte kampen. Du vil ha det komfortabelt. Vi burde ha ledet 2-0 etter første omgang, sier Solskjær.

Romelu Lukaku kunne scoret både ett, to og tre mål før pause, men måtte gå i garderoben målløs etter første omgang.

I andre omgang ble han likevel helten med 2-1 og 3-2-scoringen, begge lave avslutninger i det høyre hjørnet.

- Han jobber hver dag med avslutningene sine. Det er måten du scorer på, ved å trene. Han vet hva han vil gjøre, og har kvalitetene til å gjøre det, sier Solskjær.

Pereira slo tilbake

En annen spiller som sto fram, var Andreas Pereira (23). Den unge brasilianeren fikk gjennomgå etter Uniteds poengtap mot Burnley tidligere i vinter.

I dag svarte 23-åringen med både mål og målgivende, noe som naturligvis gleder Solskjær, spesielt siden han kommer fra Uniteds eget akademi.

- Jeg er så glad for ham. Han har kommet gjennom akademiet. Vi vet hva han er i stand til. Vi har kanskje funnet en bedre posisjon for ham enn nummer seks, han er kanskje mer en 8-er eller 10-er. Et mål og én målgivende, én dag for han å huske.

- Når unge spillere får kritikk, er ingenting bedre enn å se at de slår tilbake, legger nordmannen til.

Drømmer om comeback

Nå venter del to av åttedelsfinalen i Champions League mot Paris Saint-Germain.

Ingen lag har gått videre i Champions League etter å ha tapt med to eller flere mål på hjemmebane i den første kampen, så Solskjær og hans gutter må skrive historie om de skal gå videre til kvartfinalen.

Solskjær har ikke gitt opp, og viser til da Barcelona tapte 4-0 borte mot PSG i den første kampen i åttedelsfinalen i 16/17-sesongen, for å deretter gjøre det umulige ved å gå videre etter 6-1-seier på hjemmebane.

- Vi har fått se mange comeback før. Comebacket til Barcelona mot PSG, selv om det var motsatt. Hvis vi fortsatt er i kampen med 20-30 minutter igjen, så vet du aldri, avslutter nordmannen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer