Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lettkledde damer som raste, Northug-sjokk og maraton-juks. Disse sportssakene ble mest lest i 2015

Topp ti.

MEST LEST: Maraton, undertøysligaen og Petter Northug var noe av de som ble mest lest i 2015. Foto: Polaris / NTB Scanpix / Dagbladet
MEST LEST: Maraton, undertøysligaen og Petter Northug var noe av de som ble mest lest i 2015. Foto: Polaris / NTB Scanpix / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Like sikkert som at julekvelden kommer overraskende på kjerringa, er det at man skal oppsummere året som har gått - idet 2016 nærmer seg med stormskritt.

Oppsummering liker også vi i Dagbladet Sporten, og under kan du se hvilke sportssaker som ble mest lest i 2015.

10. Nektet å løpe maraton med tampong. Lot heller blodet renne
Kiran Gandhi løp London Maraton tidligere i år. Mange løper jo maraton hvert år, så det er ikke så spesielt - men det spesielle var at trommisen til M.I.A droppet tampongen - og lot mensen renne fritt mens hun løp. Hun ønsket å vekke oppmerksomhet rundt et relativt tabu emne: Kvinner som sliter med kramper og smerter.

Oppmerksomheten til store deler av det norske folk fikk i alle fall Kiran Gandhi i 2015.

9. - Kan ikke konkurrere før puppene blir mindre
Stavhopper Cathrine Larsåsens edle deler fikk sin dose publisitet det siste året. Larsåsen ble mor for første gang i februar, og måtte droppe NM i sommer - nettopp fordi hun ammet sønnen Loui - og dermed måtte vente med konkurranser til brystene hadde blitt mindre.

Larsåsen store mål er å komme i form til innendørssesongen som starter over nyttår.

8. Beckham knust etter sønnens melding
Da sønnen til David Beckham sa: «Pappa, jeg vet ikke om jeg vil spille fotball mer.», var det en melding som var hjerteskjærende for den United-legenden å høre. Grunnen til utsagnet var at sønnen følte et stor press om å være like god i fotball som sin far.

7. Da tyskerne måtte sove over på stadion, viste de franske spillerne ekte kameratskap
Terroraksjonene i Paris 13. november rørte oss alle. To bomber gikk av utenfor Stade de France mens Frankrike og Tyskland spilte privatlandskamp inne på stadion. På grunn av terrorfrykten overnattet det tyske laget på stadion - og franskmennene viste stor nestekjærlighet ved at også de ble værende - istedet for å dra hjem til sine familier.

Historien rørte mange, også oss i Dagbladet <3

6. 26-åringen krysset mållinja som førstemann. Så skjønte arrangørene at noe var galt
Maraton kan være svært så spennende. Amerikanske Kendall Schler fikk mye oppmerksomhet da hun jukset under St. Louis Marathon. Det tok ikke lang tid fra hun løp over målstreken som vinner til det ble oppdaget at hun slettes ikke hadde løpt hele maratonet.

Schler fikk også sin tredjeplass fra i fjor strøket, da hun ikke kunne framlegge bilder av seg selv i løypa i 2014, bestemte arrangøren.

5. Ødegaard dukket opp på Real-trening med «monsterlår»
Martin Ødegaards eventyr i Real Madrid var noe av det mest omtalte i 2015 - men unggutten var også en av de vi nordmenn googlet mest i året som snart har gått. Da Real Madrid-spillerne var tilbake fra ferie la klubben ut et bilde av nordmannen - som viste at han absolutt ikke hadde ligget på latsiden i ferien.

4. Skimiljøet raser etter Håkonsens homoutspill: - Hva faen er galt med deg?
Den fjerde-mest leste saken i 2015 handlet om snowboarder Terje Håkonsen og hans Twitter-meldinger. Nordmannen hisset på seg en rekke profiler i skimiljøet da han tok seg friheten å spøke med at Gus Kenworthy sto fram som homofil. Håkonsen hevder han spøket med temaet fordi han mener det i 2015 er en ikke-sak om noen er homofile.

Snowboarderen innrømmet at man kanskje burde være forsiktig med å dra homo-spøker i USA.

3. De får dratt av trusa og konkurrerer uten lønn. Nå raser spillerne
Undertøysligaen var tydelig noe som fenget nordmenn i 215. Den amerikanske fotball-ligaen, hvor de kvinnelige spillerne ikke akkurat har mye klær på seg, går ikke så bra økonomisk. Derfor får ikke spillerne betalt - og får heller ikke dekket helseforsikring.

Det til tross for harde taklinger. De må også skrive under på at de ikke får lov å ha på undertøy under de minimale draktene.

2. Beckhams sønn med stort talent, men ikke for fotball: - Jeg tror ikke de vet hvor god han er
David Beckham er en populær mann, og to av årets mest leste sportssaker handler om 40-åringen. Eldstesønn Brooklyn Beckham har vist seg som et fotballtalent, mens lillebror Romeo skal være god i en helt annen idrett: Tennis.

At David Beckhams sønn slår seg opp i tennis var tydeligvis interessant for mange - men må seg seg slått av én sak:

1. Svenskene sjokkert over Northug: - Det är det värsta jag har sett. En galen spurt!
Ski-VM i Falun ble et svært godt mesterskap for Norge. Og det ble et svært godt mesterskap for Petter Northug. Da Mosvik-ekspressen skrudde på turboen på oppløpet under den avsluttende femmila rablet det litt for de svenske kommentatorene.

Dermed sikret trønderen sitt fjerde gull under mesterskapet - en nyhet som ble mest lest av årets sportssaker hos Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media