Levanger klarte ikke å pelle RBK på nesa

Her er alle cupresultatene.

ENKEL SEIER: Nicki Niels Bille Nielsen og resten av Rosenborg-laget hadde små problemer med å ta seg videre til neste runde i cupen.
Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
ENKEL SEIER: Nicki Niels Bille Nielsen og resten av Rosenborg-laget hadde små problemer med å ta seg videre til neste runde i cupen. Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): 12 Tippeligalag var i aksjon i cupens tredje runde, og flere av dem gikk på hodet ut av cupen. Viking gikk på et sviende nederlag mot naborival Bryne, og Brann gikk på et sjeldent tap hjemme for Mjøndalen. Bergenslaget vinner det meste hjemme i Bergen når de spiller i Tippeligaen, men mot Mjøndalen sa det stopp.

Motgangen så ut til å fortsette for Ole Gunnars Solskjærs menn som lenge lå under mot regjerende cupmester Hødd, men en scoring av Magnus Wolff Eikrem i det 94. minutt holdt liv i drømmen om avansement.

I ekstraomgangene scoret først Even Hovland, men i det 120. minutt utliknet Hødd igjen, og kampen gikk til straffesparkkonkurranse. Begge lag scorte på de fire første forsøkene fra krittmerket, før publikum fikk servert fem strake bom. Daniel Chima scoret det avgjørende målet som sendte Molde videre.

Aalesund måtte også ut i ekstraomganger mot Ranheim, og sistnevnte scoret to mål som sendte Aafk ut.

Hønefoss må ta den tunge veien hjem fra Alta uten avansement. Det ble spilt hele 12 minutter tillegg i den andre omgangen på grunn av en hodeskade tidlig i den første omgangen.

Lillestrøm, Rosenborg, Haugesund, Odd, Sogndal og Tromsø tok seg alle greit videre til fjerde runde.

Cupens tredje runde:
Asker-Vålerenga 2-3 (0-2)

Brann - Mjøndalen 1-2 (1-0)

Alta - Hønefoss 2-1 (1-0)

Kvik Halden-Lillestrøm 0-2 (0-0)

Hødd-Molde 1-1 (1-0) 6-7 etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.

Levanger-Rosenborg 1-4 (0-3)

Odd-Sandefjord 2-0 (1-0)

Ranheim-Aalesund 2-2 (2-1) 4-2 etter ekstraomganger

Sogndal-Ull/Kisa 4-2 (1-1)

Tromsø-Follo 3-1 (0-0)

Vard Haugesund-Haugesund 2-5 (0-2)

Viking-Bryne 2-4 (0-2)

Bodø/Glimt-Elverum 2-0 (1-0)