Levde på kona

Henning Solberg tok ikke ut fem øre i lønn under rallysatsingen sist sesong. Mat og lommepenger fikk han av kona Maud.

-  Økonomisk har det vært et tøft år, og jeg har stort sett levd på kona. Det er hu som har fast jobb av oss, mens jeg er en entertainer uten lønn, sier Henning Solberg til Dagbladet.

I tillegg til å gå uten lønn brukte Henning 500 000 kroner av egne midler til fjorårets satsing.

-  Jeg har tapt masse penger, og hadde definitivt hatt det bedre økonomisk om jeg hadde gjort andre ting. Men jeg klarer ikke å slutte. Gleden av å sitte i bilen gir meg mye mer enn noe annet, og gleden ved det er så stor at det er umulig å være foruten. Og så har jeg lyst til å vise folk at jeg kan få det til, sier storebror Solberg.

Kona Maud jobber med å selge mynter og frimerker til samlere.

-  Jeg selger penger for at Henning kan bruke dem. Men du ser vel på kiloene hans nå at det stort sett går på luft og kjærlighet hjemme hos oss, ler Maud.

Hun synes det er helt greit at gubben må leve på henne i jakten på å nå rallytoppen.

-  Vi jobber for dette sammen, og jeg gleder meg skikkelig til den dagen han er på pallen. Det har jeg skikkelig trua på, sier Maud til Dagbladet.

Nærmer seg økonomisk

De 12 millionene fjorårets satsing kostet gikk til alt annet enn lønn til Henning og teamet. En satsing på ni runder til neste års rally-VM, inkludert Rally Norway, vil koste rundt det samme. Får de inn mer er planen å supplere med et par løp til.

Manageren til Henning og Cato, Jim Carlsen, er nær å ha på plass den økonomiske biten som sikrer duoen deltakelse i rally-VM for tredje år på rad med innsamlede midler. Det som gjenstår nå er en stor hovedsponsor som kan ta rundt halvparten av kostnaden, og Carlsen er i positiv dialog med flere aktører.

Det som uansett er helt sikkert er det at de også vil forsøke å legge inn en liten lønnspost for neste år. Ingen i teamet orker en sesong til uten form for økonomisk godtgjørelse.

-  Å gå helt uten lønn er ikke hyggelig for noen av oss, sier Jim Carlsen - som også har investert betydelig med ressurser i Henning Solberg.

Lønn: 350 000


-  Det er ikke pengene som driver meg, men vi er nødt til å ha noe igjen. Slik vi har holdt på nå går ikke lenger, sier Solberg.

-  Hva mye vil dere sette av til lønn?-  Jeg skal overleve greit på 350 000, sier Henning Solberg.

JAKTER MILLIONER: Henning Solberg håper å kjøre så mange som 12 VM-runder neste år. Kommer pengene på plass, så slipper han økonomisk støtte fra kona Maud. Her fra Rally Hadeland tidligere i år.