- Lever fortsatt med meg

MEDELLIN (Dagbladet): I verdens mest voldelige by Medellin blir 6000 mennesker myrdet hvert år uten at folk blunker. Likevel ble byens innbyggere sjokkert da uheldige Andres Escobar forsvant inn i Colombias triste historiebøker for fire år siden. - Mordet på Andres var så oppsiktsvekkende selv i det voldsherjede Colombia, at det gikk personlig inn på alle, forteller søsteren Maria Escobar (37).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Storesøsteren til den tidligere landslagsspilleren Andres Escobar tar imot Dagbladet i sitt hjem høyt oppe i dalsiden over Medellin - tidligere hovedsete for kokainbaron Pablo Escobars kartell. Hun og familien har innrettet seg etter byens tragiske voldssituasjon og lever i et hus bak strømførende piggtråd, murer og væpnede vakter.

I stua henger og står det bilder av Andres overalt. Maria er nemlig ennå ikke kommet over tapet av lillebroren som var så uheldig å score selvmålet som sendte Colombia ut av USA-VM.

- Han er fortsatt med meg hver eneste dag. Jeg ser på bildene og alle minnene han etterlot seg, og spør meg stadig det samme spørsmålet: Hvorfor ville noen drepe Andres - den best likte fotballspilleren i Colombia?

40 timer i kø

Alle voldsherdede colombianere så opp til den talentfulle og ærlige midtstopperen. Begravelsen hans var eksempelvis den mest besøkte i landets historie. Folk sto over 40 timer i kø for å få lov til å gå forbi graven hans på den dagen.

Presidenten og resten av regjeringen inkludert. Og fortsatt strømmer det blomstergaver og kondulanser til familien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer