I SKYGGEN AV FRIIDRETTS-FESTEN:

Lever under fattigdomsgrensa

Norges Friidrettsforbund mangler fem millioner før OL-sesongen.

FIKK DET HETT: Håvard Haukenes lyktes ikke helt i heten i Doha, og ble diskvalifisert etter 40 kilometer av 50-kilometeren i kappgang. Nå satser han videre mot Tokyo-OL neste sommer, men mangler alt av sponsorer. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
FIKK DET HETT: Håvard Haukenes lyktes ikke helt i heten i Doha, og ble diskvalifisert etter 40 kilometer av 50-kilometeren i kappgang. Nå satser han videre mot Tokyo-OL neste sommer, men mangler alt av sponsorer. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOHA (Dagbladet): I VM i friidrett har Håvard Haukenes kjempet om medaljer i kappgang, men privatøkonomien er ikke helt gull.

Som mange andre toppidrettsutøvere i Norge, lever Haukenes under den såkalte fattigdomsgrensa i Norge.

- Ja, det er vel det, men det går rundt, sier Haukenes til Dagbladet i Doha.

Vi sitter på en steinmur rett utenfor mektige Khalifa International Stadium der det ikke er spart på noe for å få friidretts-VM til å skinne mest mulig.

For Haukenes og mange av de andre norske stjernene som er i aksjon under VM, handler hverdagen mest om å gjøre det motsatte, nemlig spare.

- Om økonomibiten hadde vært på plass, hadde det lettet stresset med å kjøpe mat og betale mobilregninger og utgifter. I tillegg kunne jeg kjøpt mer utstyr som sko og treningsklær. Det hadde hjulpet, sier Haukenes, men vil helst ikke snakke så mye om hvor lite han faktisk har å rutte med.

Har et par stipender

Kappgjengeren er akkurat nå ranket som nummer elleve i verden på 50 kilometer kappgang, og har et B-stipend hos Olympiatoppen.

Det gir ham 70 000 kroner i året. I tillegg får han litt støtte av klubben sin, og et lite stipend fra Norges Friidrettsforbund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer