Lever ut guttedrømmen

Landslagsgutta velger tyske hestekrefter foran dagens landskamp mot Tyskland. Flere av stjernene kjører BMW og Mercedes. Sist ute er Ole Gunnar Solskjær som har kjøpt seg Porsche.

Tidligere har Ole Gunnar brydd seg lite om bil. Da han flyttet til Manchester i 1996, skaffet han seg en Golf tilnærmet lik den han kjørte i Molde. Etter tilvenningsperioden med venstrekjøring, gikk han via liten BMW til litt større BMW. Men sesongene har gått. Kontoen har vokst. Nå har tida kommet for å realisere hemmelige drømmer. Derfor innkjøpet av en Porsche 911.

- Jeg har alltid hatt lyst på den bilen, og har spart i mange år for å kjøpe den, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

For ordens skyld: Ifølge ulike engelske aviser tjener Solskjær mellom 200000 og 300000 kroner i uka. Da kan det vel neppe ha vært nødvendig å spare i mange år.

Kjører Ferrari

I United har hele stjernegalleriet bildilla. Og Ole Gunnar sitter fortsatt ikke bak det råeste rattet. Ifølge Manchester Evening News kjører David Beckham (fire- fem forskjellige), Ryan Giggs, Teddy Sheringham, Dwight Yorke og Andy Cole jevnlig til treninga i Ferrari. Men for en nordmøring med førerkort fra trange og svingete vestlandsveier får det da være grenser.

- Nei, Ferrari blir for vilt. Det blir slik Formel 1-bil, sier Solskjær.

Ikke det. Porscha går fort nok den også.

- Hvor fort går den?

- Det får du ikke vite. Da skriver du det i avisa. Nei, ærlig talt så har jeg ikke testet farta.

Og det blir garantert ingen fartstest i Norge.

- Det er ikke veier for slike biler i Norge.

Raske gutter

De norske englandsproffene kjører standsmessig alle sammen, men veldig få fører feitere saker enn BMW og Mercedes.

Lars Bohinen kjører riktignok et fartsuhyre av en Ferrari.

Ellers går det i tyskproduserte sportsutgaver - med og uten tak.

  • Disse kjører BMW: Vegard Heggem, Steffen Iversen (M3), Tore André Flo.
  • Disse kjører Mercedes: Henning Berg, Ronny Johnsen, Øyvind Leonhardsen (SLK 230).

Ronny Johnsen vurderte for en tid siden å skaffe seg Ferrari. Foreløpig har ingenting skjedd. Men med Ole Gunnar i Porscha, varer det vel kanskje ikke lenge...

Spesiell match

Ole Gunnar Solskjær sier til NTB at han synes det er noe spesielt å møte fotballstormakten Tyskland på Ullevaal stadion.

- Det er nesten en drømmematch. Tyskerne er i toppen i Europa, og det er klart at vi virkelig får brynt oss, sa kristiansunderen dagen før dagens privatlandskamp.

- Gruppeseieren i EM-kvalifiseringen ga ingen klar pekepinn på hvor vi står i fotballtoppen i Europa. Derfor er kampen viktig for oss. Vi kan sette oss skikkelig i respekt, mener Solskjær, som ser fram til møtet med Lothar Matthäus.

- Det er vel nesten en ære å få møte ham, fortsatte Solskjær, som har vært noe sjuk den siste uka. Men i dag er han klar for dyst.

- Alt virker bra. Dessuten trente jeg for fullt i går.

Som klubbkamerat i Manchester United, Henning Berg, har Solskjær slitt med feber og forkjølelse. Trolig kan det ha sammenheng med at begge har tatt en vaksine på grunn av forestående VM for klubblag i Brasil.

«Jeg har alltid hatt lyst på den bilen, og har spart i mange år for å kjøpe den.» OLE GUNNAR SOLSKJÆR

Fersk Porsche-eier