Leverkusen til finalen

LEVERKUSEN/OSLO (Dagbladet.no): På overtid i første omgang scoret Oliver Neuville målet som sendte Ole Gunnar Solskjær og co. ut av Champions League.

Følg med på Dagbladet.no for å få reaksjonene etter kampen!

I går vant Arsenal mot Bolton i Premier League og tok et langt steg mot ligagull. I kveld ble Manchester United slått ut av Champions League.

Dermed tyder alt på at 2001-2002-sesongen blir en sesong uten pokalfangst for Manchester United.

Det er en stor nedtur for sir Alex Ferguson. Skotten hadde drømt om å avslutte sesongen med Champions League-finale hjemme i Glasgow 15. mai.

Keane-mål

Hjemmelaget åpnet best på BayArena. Etter tretten minutter traff Schneider stolpen med et hardt skudd fra omtrent 20 meter.

Men etter hvert kom Manchester United mer med i kampen. Og da det var spilt nesten en halvtime viste Roy Keane nok en gang hvorfor Ferguson i forkant utropte han til tidenes leder.

Iren, som ikke fikk spille finalen i 1999 på grunn av kort, stakk gjennom på en pasning fra Ruud van Nistelrooy. Da en Leverkusen-forsvarer sklei, lot ikke Keane sjansen gå fra seg. Han rundet keeper og vippet læret i mål.

Der og da var Manchester United i finalen - og United-fansen i himmelen.

Der kunne de ha vært allerede ti minutter tidligere. For da Ronny Johnsen stanget en corner mot mål så mange ballen over streken. Mange mener den var i mål også etter å ha sett nikken i reprise.

Men han som bestemmer - dommer Kim Milton Nielsen - var ikke av den oppfatning. Dermed ble det ikke Johnsen-mål ved den anledningen - takket være Ze Robertos krumspring på streken.

Det ble det heller ikke da Johnsen var frampå en corner i det 45. spilleminutt. Denne gangen gikk ballen via Johnsens bryst mot mål. Keeper Hans Jörg Butt fikk til slutt ryddet opp.

Neuville på overtid

Mål ble det derimot på den andre siden. Og det mer enn halvannet minutt på overtid. Laurent Blanc rykket ut, Ronny Johnsen fikk ikke rykket nok fram og Mikael Silvestre kom ikke skikkelig opp i Bayer Leverkusens Oliver Neuville.

Neuville løftet læret elegant over Fabien Barthez. 1-1 - og Leverkusens hadde finaleplassen igjen.

Store sjanser

I andre omgang ble det ingen mål. Utrolig nok.

Alex Ferguson satte etter hvert inn det han hadde av dyktige målscorere. Men det var ikke dagen - verken for van Nistelrooy, Solskjær eller Diego Forlan.

I løpet av noen få sekunder - drøye to minutter før full tid - hadde både Forlan og Solskjær feite tilbud.

Forlans lobb var praktfull. Ballen gikk over alle, inkludert keeper Butt. Men på streken dukket plutselig et Leverkusen-hode opp og fikk nikket ballen unna.

Sekunder seinere fikk Solskjær sjansen. Det var en slik sjanse som Solskjær scorer på i ni av ti tilfeller. I alle fall i United-drakt. Men ikke denne aftenen.

Dermed ebbet kampen ut med 1-1 og avansement for Leverkusen. Real Madrid og Barcelona gjør opp om den andre semifinaleplassen i morgen. Real har 2-0 å gå på.

TAPTE:</B> Mikael Silvestre vant denne duellen, men tapte kampen på BayArena. Foto: SCANPIX/AP
<B>DAGENS MANN:</B> Oliver Neuville sørget for at det blir en tysk-spansk Champions League-finale. Foto: SCANPIX/AP