Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Leverkusen vil ha Bratseth som sportssjef

Rune Bratseth er ønsket av tyske Leverkusen som sportsdirektør i klubben etter at Rudi Völler sa ja til det tyske landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja, det stemmer at jeg har hatt kontakt med Leverkusen. Vi har vært i møte en gang. Resten av kontakten har foregått per telefon, bekrefter Bratseth overfor Adresseavisen.

RBK-direktøren har i et par uker sagt «ingen kommentar» til spekulasjonene om tilbudet fra Leverkusen. Men i går kom bekreftelsen etter at det ble klart at Rudi Völler blir landslagssjef til over VM i 2006.

Leverkusen-ledelsen med manager Reiner Calmund i spissen har lenge vært forberedt på at klubben måtte skaffe seg en ny sportsdirektør. Calmund har hele tiden avvist alle forsøk på å bringe navn på banen. Selv fredag, etter at det ble klart at Völler forsvant til forbundet på permanent basis.

- Det er først nå at saken har fått en avklaring. Nå skal vi ta en runde med aktuelle kandidater. Vi har gjort oss noen tanker om hvem som kan bli Rudis etterfølger, sa Calmund.

Tyskernes kontakt med Bratseth har vært veldig hemmelige. De skal blant annet ha brukt interessen for Vikings Hannu Tihinen for å tåkelegge samtalene med Rune Bratseth.

Det meste tyder på at det nå er opp til Bratseth selv. Vil han ha jobben, får han den. Det vil ikke gå mange dagene før Reiner Calmund får et svar.

- Det er mange argumenter både for og imot et «ja». Vi har en god stund allerede diskutert det på hjemmebane. Vi trenger ikke vite særlig mer før vi tar en beslutning, derfor kommer det ikke til å vare mange dagene før jeg bestemmer meg, sier Rune Bratseth.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!