Leverte tidenes beste eksamen

Kjetil Rekdal har trolig avlagt tidenes beste eksamen for C-trenere i Norge. Vålerenga-treneren fikk historiske 28 av 30 mulige poeng.

Lederen for Fotballtrenerforeningen, Cato Holm, bekrefter at Rekdal imponerte på C-kurset i Sarpsborg forrige uke.

- Han fikk 28 poeng, og det er så vidt jeg vet noe av det høyeste som noen gang er gitt på et C-kurs, sier Holm til Dagbladet.

Selv om karakteren er basert på en sensors subjektive oppfatning, så har det allerede gått gjetord om Rekdals kvaliteter i norske trenerkretser de siste dagene.

- Det vil alltid være noen som setter spørsmålstegn ved en slik poengsum, men det er ingen tvil om at Rekdal er en veldig bra trenertype. Vi må lete etter flere som ham. Vi trenger noen sterke typer. Sånn at ikke alle blir A4-folk som marsjerer i samme takt.

Lærte mye

Lett flattert over det gode resultatet er Rekdal mest opptatt av å dempe betydningen av resultatet på C-kurset.

- Jeg aner jo ikke hvilket grunnlag de har gitt meg karakteren på. Jeg fikk høre at jeg lå an til 26 poeng, men endte opp med 28. Og da hørte jeg de sa at det aldri hadde vært gitt 29 eller 30.

- Men det må jo være litt stas å være så flink?

- Selvfølgelig er det det.

- Har du lært noe nytt?

- Ja, det var mange interessante temaer vi var inne på, men jeg tror ikke at det har gjort at jeg har blitt en bedre trener ute på treningsfeltet. Men det ga meg mye teoretisk kunnskap, blant annet om terminologi. Jeg lærte en del nye ting om måten man kan jobbe på, pedagogisk og psykologisk. Det var nyttig. Man blir jo aldri utlært, og jeg hadde en veldig ydmyk holdning da jeg dro ned på kurset, sier Rekdal.

Kort ferie

Det Rekdal var mest fornøyd med den uka han brukte på kurset, var det gode miljøet. Sammen med ham på kurset gikk tidligere storspillere som Per Egil Ahlsen, Ole Einar Martinsen og Kent Bergersen.

- Vi hadde det fantastisk trivelig sammen. Jeg har jo spilt fotball mot mange av dem som var der samtidig som meg. Alle som var med på kurset var ekstremt godt sosialt anlagt. Jeg tror kanskje noen av dem fikk seg et sjokk av at jeg faktisk var det også, ler Rekdal.

Rekdal er nå i full gang med planleggingen av neste sesong. Han unner seg ikke ferie i novembermørket. Målet er å gjøre Vålerenga til en toppklubb i Tippeligaen.

- Vi kan ikke hvile på cuptriumfen. Den har jeg glemt allerede. Det er mulig jeg tar en langweekend i Berlin for å se gamlelaget mitt Hertha spille. Jeg prøver å få med meg en, treningsøkt for å få noen impulser. Noe mer ferie enn det er uaktuelt for meg nå, avslutter Rekdal.

DAGEN DERPÅ: Selv om Kjetil Rekdal så noe trøtt ut på C-trenerkurset dagen etter seieren i cupfinalen, leverte han en solid eksamen.