URINJUKS BLE AVSLØRT:  Lilja Stepanova fikk en annen utøver til å levere urinprøve for seg, men ble avslørt. Hennes egen urin viste spor av både EPO og nandrolon. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes
URINJUKS BLE AVSLØRT: Lilja Stepanova fikk en annen utøver til å levere urinprøve for seg, men ble avslørt. Hennes egen urin viste spor av både EPO og nandrolon. Foto: AP Photo/Damian DovarganesVis mer

Leverte urinprøve fra en annen utøver og ble tatt

Russisk langrennsjente tok dopcocktail.

|||

Den dopingutestengte russiske langrennsløperen Lilja Stepanova har misbrukt både EPO og Nandrolon.

Hun ble i forrige uke utestengt i to år etter at hun forsøkte å manipulere en dopingtest under det russiske skimesterskapet der hun tok to gull.

- Selv om hun allerede er utestengt etter å ha forsøkt å påvirke dopingtesten, så har vi klart å gjøre en fullverdig test av henne. Der avslørte vi misbruk av både EPO og Nandrolon, sier skipresident Vladimir Loginov.

Det var under mesterskapet i Syktyvkar at Stepanova ble avslørt.

25-åringen ble utestengt etter at dopingkontrollørene fant ut at Stepanova hadde fått en annen utøver til å levere urinprøver på hennes vegne.

- Hennes trener prøvde også å være med i lureriet, men vi var i stand til å avsløre de sanne fakta, sa sjeftrener Juri Tsjarkovskij nylig.

En rekke russiske langrennsløpere er blitt dopingtatt de siste årene. Både Julia Tsjepalova og Jevgenij Dementjev har testet positivt for EPO.

I tillegg er sju kvinnelige friidrettsutøvere doptatt.

(NTB)