Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Leverte urinprøve fra en annen utøver og ble tatt

Russisk langrennsjente tok dopcocktail.

URINJUKS BLE AVSLØRT:  Lilja Stepanova fikk en annen utøver til å levere urinprøve for seg, men ble avslørt. Hennes egen urin viste spor av både EPO og nandrolon. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes
URINJUKS BLE AVSLØRT: Lilja Stepanova fikk en annen utøver til å levere urinprøve for seg, men ble avslørt. Hennes egen urin viste spor av både EPO og nandrolon. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den dopingutestengte russiske langrennsløperen Lilja Stepanova har misbrukt både EPO og Nandrolon.

Hun ble i forrige uke utestengt i to år etter at hun forsøkte å manipulere en dopingtest under det russiske skimesterskapet der hun tok to gull.

- Selv om hun allerede er utestengt etter å ha forsøkt å påvirke dopingtesten, så har vi klart å gjøre en fullverdig test av henne. Der avslørte vi misbruk av både EPO og Nandrolon, sier skipresident Vladimir Loginov.

Det var under mesterskapet i Syktyvkar at Stepanova ble avslørt.

25-åringen ble utestengt etter at dopingkontrollørene fant ut at Stepanova hadde fått en annen utøver til å levere urinprøver på hennes vegne.

- Hennes trener prøvde også å være med i lureriet, men vi var i stand til å avsløre de sanne fakta, sa sjeftrener Juri Tsjarkovskij nylig.

En rekke russiske langrennsløpere er blitt dopingtatt de siste årene. Både Julia Tsjepalova og Jevgenij Dementjev har testet positivt for EPO.

I tillegg er sju kvinnelige friidrettsutøvere doptatt.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!