Levi (21) hadde influensa - måtte amputere

Legene sa at Levi Dewey bare hadde 30 prosent sjanse for å overleve, og omtalte ham som «den sykeste pasienten i landet». NB! Vi advarer mot sterke inntrykk.

I LIVSFARE: Levi Dewey utviklet septisk sjokk og flerorgansvikt som følge av en influensainfeksjon og pneumokokkinfeksjon. Foto: GoFoundMe / Lara Dewey
I LIVSFARE: Levi Dewey utviklet septisk sjokk og flerorgansvikt som følge av en influensainfeksjon og pneumokokkinfeksjon. Foto: GoFoundMe / Lara Dewey Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I desember ble Levi Dewey (21) fra Willington i England innlagt på Royal Derby Hospital med influensalignende symptomer og pustevansker.

Legene fant raskt ut at Levi hadde influensa type B, samt en pneumokokkinfeksjon i lungene. Det skriver blant andre den britiske avisa The Independent.

Tilstanden hans forverret seg raskt, og like etter innleggelsen utviklet 21-åringen septisk sjokk og flerorgansvikt.

«Den sykeste pasienten i landet»

Levi ble derfor flyttet over til Glenfield Hospital i Leicester, hvor han ble koblet på respirator og andre maskiner som holdt kroppen hans i live.

21-åringens mor, Lara Dewey (47), sier at legene på et tidspunkt titulerte sønnen som «den sykeste pasienten i landet». De anslo at Levis sjanser for å overleve var på 30 prosent.

Familien fikk også beskjed om at den unge fotballspilleren kanskje måtte amputere begge beina for å berge livet.

- Det fikk vi vite ganske tidlig i forløpet, så vi var forberedt på det utfallet dersom det ville bli nødvendig for å redde livet hans, sier mora.

Lagt i kunstig koma

Levi ble liggende i på Glenfield Hospital i 31 dager, hvorav 14 av dem i kunstig koma. Deretter ble han koblet fra respirator og flyttet tilbake til Royal Derby Hospital for videre behandling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.