Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Levningene til fotballegende mystisk forsvunnet: - Svært opprørende

Det er familien som forteller at levningene etter Garrincha er borte.

FORSVUNNET: Levningene etter den driblesterke vingen Garrincha, som døde i 1983 i en alder av 49 år, kan ha forsvunnet da gravens hans for en tid tilbake ble åpnet. Her er han i aksjon mot Wales og Mel Hopkins. Foto: AFP PHOTO/INTERCONTINENTALE/NTB Scanpix
FORSVUNNET: Levningene etter den driblesterke vingen Garrincha, som døde i 1983 i en alder av 49 år, kan ha forsvunnet da gravens hans for en tid tilbake ble åpnet. Her er han i aksjon mot Wales og Mel Hopkins. Foto: AFP PHOTO/INTERCONTINENTALE/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Levningene etter den driblesterke vingen, som døde i 1983 i en alder av 49 år, kan ha forsvunnet da gravens hans for en tid tilbake ble åpnet, skriver brasilianske O Globo.

Garrincha spilte 50 landskamper for Brasil i perioden 1955 til 1966, og bidro sterkt til at hjemlandet vant VM-sluttspillene i 1958 og 1962.

Nå rykker slektninger av fotballprofilen ut i fortvilelse over at levningene hans er forsvunnet.

- Faren min fortjente ikke dette. Det er svært opprørende å ikke vite hvor han er, sier datteren Rosângela Santos.

- Borgermesteren (i Rio) har lovet ham et mausoleum, men de må finne ham først, tilføyer hun.

Ble gravd opp

Garrinchas fetter Joao Rogoginsky sier til O Globo at fotballstjernens levninger ble gravd opp da et annet familiemedlem døde og ble gravlagt på samme sted for ti år siden. Rogoginsky opplyser samtidig at han selv ikke deltok under åpningen av graven, og at familien heller ikke har mottatt noen dokumenter rundt hva som ble gjort.

En representant for kirkegården i byen Mage, sier:

- Det er ingen sikkerhet rundt om han er begravet. Vi har informasjon om at levningene ble gravd opp, men det finnes ingen dokumenter som beviser dette.

En brasiliansk domstol har foreslått å åpne den omtalte familiegraven på nytt, for å gjennomføre DNA-tester av levningene som befinner seg der.

To gravsteiner

Brasilianske kirkegårder er ofte delt i to deler – en med gravsteiner og en med skuffeliknende betongnisjer der aske eller andre levninger oppbevares.

To gravsteiner på den aktuelle kirkegården skal ifølge O Globo bære Garrinchas navn. Den ene av dem er familiegravstedet der fotballhelten ble lagt i 1983. Den andre er merket med en obelisk og ble bygget i 1985.

Garrincha anses av mange for å være en av tidenes beste fotballspillere. Det er samtidig kjent at driblefanten hadde alkoholproblemer og døde av skader på leveren.

(NTB)

Hele Norges coronakart