Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lewandowski kan ryke med Dortmund-tap

Bergdølmo og Rekdal om skjebnekampen.

FORLATER DORTMUND?: Robert Lewandowski har vært en ettertraktet spiller lenge. André Bergdølmo tror at polakken fort kan bytte klubb hvis Dortmund ryker ut av Champions League. Foto: Ina Fassbender / Reuters / NTB scanpix
FORLATER DORTMUND?: Robert Lewandowski har vært en ettertraktet spiller lenge. André Bergdølmo tror at polakken fort kan bytte klubb hvis Dortmund ryker ut av Champions League. Foto: Ina Fassbender / Reuters / NTB scanpix Vis mer

• Direkte kl. 20.45: Champions League i fotballstudio

(Dagbladet): Borussia Dortmund møter Napoli i Champions League i kveld.

Jürgen Klopps menn må vinne for å kunne gå videre fra gruppa, med mindre Marseille sjokkerer ved å ta sine første poeng borte mot gruppeleder Arsenal.

Dortmund risikerer altså å ryke ut av gruppespillet i Champions League, mindre enn et år siden de nådde finalen i samme turnering, der de tapte mot rival Bayern München.

Sliter med økonomien Dortmund har etablert seg i toppen i Europa i kvalitet, men mangler økonomien til mange av sine konkurrenter. Klubben var på konkursens rand i 2005, og klarte bare såvidt å berge seg, mye takket være salg av nøkkelspillere som David Odonkor og Tomás Rosicky.

Tidligere Dortmund-spiller André Bergdølmo tror en lignende situasjon kan oppstå hvis Dortmund skulle tape i kveld.

- Hvis de ikke går videre og mister de pengene det hadde ført med seg, er det mulig de selger Lewandowski for å kompensere. Hvis for eksempel Bayern kommer med et godt tilbud, kan det godt hende Dortmund lar Lewandowski gå i januar, istedenfor å vente til kontrakten hans går ut neste sommer, sier Bergdølmo til Dagbladet.

Tidligere Bundesliga-proff Kjetil Rekdal sier Dortmund har reist seg siden nestenkollapsen i 2005.

- Dortmund har vunnet mye de siste årene, og de har også hatt noen gode salg, så de har kommet seg bra på fote igjen. Det kan godt hende at de selger Lewandowski hvis de ryker ut, men jeg tror ikke de er nødt til det, sier Rekdal til Dagbladet.

Dortmund i hundre Bergdølmo sier at fjorårets finalist vil kjempe til siste slutt for å unngå tap.

- Det ville vært en knekk for dem. De har kniven på strupen, og er sikkert sugne på å revansjere seg etter tapet mot Bayern. Jeg tror det blir en kjempekamp, og at Dortmund kommer til å vinne. De kommer til å gå ut i hundre for å prøve å drepe kampen tidlig, så de vil ikke gi seg før det står 3-0, sier Bergdølmo.

JEVNT: Kjetil Rekdal tror kveldens kamp kan gå begge veier.
Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
JEVNT: Kjetil Rekdal tror kveldens kamp kan gå begge veier. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer

Rekdal tror kampen blir jevnere enn vanlig på grunn av alle skadene til Dortmund.

- Ett Dortmund med fullt lag hadde slått Napoli, men sånn som det er nå, kommer det til å bli jevnt. Napoli klarer seg med uavgjort, så Dortmund må presse på. Det kan hende de får betalt for det, men det er like mulig at Napoli holder ut eller kontrer inn et mål, sier Rekdal.

HAR TROA: Tidligere Dortmund-spiller André Bergdølmo tror gamleklubben slår Napoli i kveld. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
HAR TROA: Tidligere Dortmund-spiller André Bergdølmo tror gamleklubben slår Napoli i kveld. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Vis mer