Lewandowski rystet Tyskland etter superkontring

Fyrverkeri i toppoppgjøret.

• Tyskland - Polen 3-1 (2-1)

(Dagbladet): Polen ledet EM-gruppe D med ett poeng på Tyskland før kveldens toppoppgjør i Tyskland. Polakkene slo de regjerende verdensmesterne i det første oppgjøret i denne gruppa, og det var tydelig at tyskerne ville revansjere tapet på hjemmebane i Frankfurt.

Og for et fyrverkeri av en fotballkamp vi fikk servert fra start.

Tyskland gikk ut i et vanvittig tempo. Etter bare tolv minutter smalt det. Hector ble nydelig frispilt på venstrekanten og fant Thomas Müller på fire meter.

Tilsynelatende enkelt
Müllers evne til alltid å være på rett sted i de avgjørende øyeblikkene ga ham en enkel jobb med å bredside inn sitt sjette kvalikmål på like mange kamper.

Sju minutter senere fikk polakkene problemer på sin høyreside igjen. Mario Götze dro seg innover fra kanten og smalt ballen i nærmeste hjørne. 2-0 og kampen syntes over.

Polen er et godt fotball-lag, og til tross for at lekne tyskere dundret videre etter 2-0-målet kom Polen stadig vekk framover med mange spillere når de angrep.

Kontringen
Det gjorde de derimot ikke ti minutter før pause. En lang og panisk avklaring fra egen femmeter ble kranglet med videre på midtbanen. Langpasningen som fant Kamil Grosicki på løp nedover venstrekanten var perfekt.

Det var også medtaket og det påfølgende innlegget med utsida av høyrefoten. Vektet og skrudd til perfeksjon, fant innlegget panna til Robert Lewandowski som banket ballen i nettet foran de polske bortesupporterne.

Sju sekunder på overtid ble det nesten 2-2 også, da Lewandowski volleyet ballen mot hjørnet fra atten meter. Bare en utrolig redning fra Manuel Neuer berget tysk ledelse til pause.

Til tross for en sjansebonanza begge veier etter pause klarte ingen av lagene å omsette dem umiddelbart etter pausen. Stanga sto i veien for Götze og Neuer sto i veien for Polen.

Så, knappe ti minutter før slutt, punkterte Tyskland kampen. Thomas Müller skjøt fra atten meter, ballen forandret retning i et polsk bein, og dermed måtte Lukasz Fabianski gi retur.

Der sto Mario Götze og fikk en enkel jobb med å bli tomålsscorer for kvelden.

Med 3-1 overtok Tyskland ledelsen i gruppa, mens Polen fikk Irland opp i ryggen etter irenes seier over Gibraltar i kveld. Tyskland har 16 poeng, Polen står med 14, mens Irland har 12.